Testování pro Pirelli mě udrží ve střehu, tvrdí Lucas di Grassi

Testování pro Pirelli mě udrží ve střehu, tvrdí Lucas di Grassi

Brazilec se ani pro tento rok nedohodl na závodním angažmá v F1 a nakonec setrvá u Pirelli na pozici testovače. Nicméně věří, že spoluúčast při vývoji pneumatik pomůže zvýšit jeho šance na případný návrat.

Během včerejšího dne oznámilo Pirelli, že jeho testovacími jezdci pro letošní sezonu budou Lucas di Grassi a Jaime Alguersuari. Sedmadvacetiletý pilot doufá, že zkušenosti s italským obutím zvýší jeho cenu na trhu s jezdci a přimějí některý z týmů nabídnout mu závodní sedačku. "Už jenom ježdění s vozem v takovém rozsahu (vzdálenosti) během roku je dobrou přípravou v případě, že je tu příležitost (závodit) v F1," řekl di Grassi Autosportu.

"Je klíčové, abyste se udrželi ve formě. (Testováním pro Pirelli) jsem také získal trochu víc technických dovedností, které jsem neměl, když jsem závodil," podotkl. 

Di Grassi dále přiznal, že během loňské sezony obdržel několik zajímavých nabídek. Návrat do formule 1 se ale neuskutečnil z jediného prostého důvodu, a sice kvůli nedostatku potřebných financí: "Minulý rok jsem měl dvě dobré nabídky v F1, ale vyžadovaly sponzory. Je tu mnoho jezdců, kteří musí přinést nějaké peníze a kteří jsou talentovaní."

Brazilec by ale nepohrdal ani nabídkami z jiných závodních kategorií, obzvláště pokud by měl znovu šanci bojovat o celkové prvenství. "Formule 1 je skvělá série a šel bych do ní (rád) závodit, ale pokud by tu byla příležitost jít do WEC (World Endurance Championship), DTM nebo IndyCar a vyhrávat závody, bylo by to také dobré. Mým hlavním zájmem je vrátit se zpátky do pozice, ve které můžu vyhrávat nebo bojovat o šampionát," dodal di Grassi.    

Doporučujeme

Články odjinud