Testovacími jezdci Pirelli jsou Alguersuari a di Grassi

Testovacími jezdci Pirelli jsou Alguersuari a di Grassi

Pirelli oznámilo rozšíření své jezdecké sestavy. Nově bude mít dva testovací jezdce, k Lucasovi di Grassimu se přidal Jaime Alguersuari.

Italský dodavatel pneumatik si na letošní sezónu naplánoval čtyři testy. S upraveným Renaultem R30 bude jezdit v Jerezu, Spa, Monze a Barceloně. Cílem bude připravit pneumatiky na rok 2013, ale také vyzkoušet případné úpravy letošní nabídky. Tyto úkoly budou plnit dva piloti.

"Jsem velmi rád, že jsem dostal tuto skvělou příležitost," uvedl Alguersuari, jenž do konce loňské sezóny závodil pro Toro Rosso. "Před týdnem jsem měl narozeniny, bylo mi 22 let a Pirelli mi dalo ten nejlepší dárek."

Di Grassi závodil ve formuli 1 v roce 2010 pro Virgin a od loňského roku působí jako testovač Pirelli. "Společně jsme se hodně naučili, takže budeme rádi pokračovat," komentoval.

Důvody pro angažování dvou jezdců vysvětlil sportovní šéf italské značky Paul Hembery: "Lucas pro nás bude referencí ve vztahu k našemu dosavadnímu vývojovému programu, zatímco Jaime přináší nový rozměr díky svým zkušenostem s jezděním v přední části startovního pole v posledních třech letech."

Oba jezdci budou pracovat nejen v programu formule 1, ale podílet se budou na vývoji pneumatik pro všechny monoposty, tedy i GP2.

Doporučujeme

Články odjinud