Testovacím pilotem Williamsu se stal Valtteri Bottas

Tým Williams dnes nominoval do role oficiálního testovacího pilota Fina Valtteriho Bottase. Nahradil tak Nica Hülkenberga, který letos povýšil do závodní sedačky.

"Valtteriho životopis je velmi působivý, s dlouhým seznamem úspěchů v juniorských formulích," řekl Frank Williams. "Doufáme, že role oficiálního testovacího jezdce našeho týmu pro něj bude znamenat další krok v jeho vývoji. Přejeme mu vše nejlepší v letošní sezóně formule 3."

Dvacetiletý Bottas začal kariéru v motorsportu v šesti letech, kdy jako většina jeho kolegů usedl do motokáry. Sedm let úspěšně závodil pro finský národní tým. V roce 2007 se přesunul do formule Renault, kde o rok později vyhrál šampionáty Eurocup a NEC. Loni postoupil do formule 3 a byl nejlepším nováčkem, celkově skončil třetí. Také vyhrál F3 Masters.

"Je to skvělý způsob, jak začít rok 2010," řekl ke své nominaci Bottas. "Jsem velmi poctěn, že si mě vybral tak prestižní tým, jako je Williams, jedno z nejvýznamnějších jmen tohoto sportu. Je to důležitý krok v mé kariéře, ale vím, že teď začíná ta skutečná práce na cestě na vrchol."

Doporučujeme

Články odjinud