Test s McLarenem Pirelli nestačí, chce další

Test s McLarenem Pirelli nestačí, chce další

Pirelli potřebuje víc kilometrů na vývoj pneumatik 2014, ale týmy jsou málo ochotné poskytnout své vozy k dalším testům.

Italský dodavatel chtěl původně testovat s McLarenem v Austinu, ale kvůli protestům ostatních týmů test přeložil do Vallelungy. Ale žádné další testy pneumatik 2014 se mu naplánovat nepodařilo.

"Určitě potřebujeme odvést víc práce, mnohem víc pracovat na směsích," řekl sportovní šéf italské značky Paul Hembery Autosportu. "Chceme trochu změnit filozofii."

"Letos jsme byli agresivní se směsmi, v některých případech možná až moc agresivní, a musíme zlepšit mechanickou sílu směsí, aby příští rok bylo méně žmolků, protože nové motory tomu přidají."

Nové pohonné jednotky budou mít zhruba dvojnásobný točivý moment, což výrazně zvýší nároky na zadní pneumatiky. Také proto vznikla v pravidlech možnost použít vzadu jinou směs než vpředu. To všechno potřebuje Pirelli testovat na okruzích, a proto se obrátí na Strategickou skupinu, aby mu pomohla.

"Teď se snažíme vyjasnit podle nové struktury řízení tohoto sportu, jak co nejlépe dostávat správné informace. A potřebujeme možnost testovat a dělat korekce po testech," pokračoval Hembery.

"Nechceme být rukojmí individuálních zájmů. Chceme, aby nás tento sport žádal. Pokud bude nová Strategická skupina fungovat, chceme, aby nám říkala, co chtějí, a my se podle toho zařídíme."

"A pokud má dojít ke změnám, takový orgán by je měl schválit, musí se na tom podílet týmy, FIA a FOM. To by bylo ideální řešení, jinak se tu bude lobovat a vy se ocitnete mezi zájmy týmů."

Doporučujeme

Články odjinud