Tento týden proběhnou v Silverstonu testy mladých talentů jen se třemi týmy

Tento týden proběhnou v Silverstonu testy mladých talentů jen se třemi týmy

Po dlouhých diskuzích se pro předsunutý test s mladíky rozhodly jen tři stáje, v Silverstonu za tímto účelem zůstaly Williams, Marussia a HRT.

Na začátku roku se zdálo, že Silverstone jako místo pro test s mladými talenty upřednostní všechny týmy kromě Red Bullu Racing a Toro Rosso. S postupem času se ale rozvinula dlouhá diskuze a nakonec se objevila i jedna větší překážka.

Silverstone totiž teprve nedávno informoval týmy, že kvůli dlouhodobému programu nebude moci poskytnout svoji trať na třídenní testování v týdnu po Grand Prix. To většinu týmů odradilo a vrátilo ke starému plánu testovat na konci roku v Abú Zabí, i když v úvahu dokonce připadá i Jerez.

Ovšem Williams, Marussia a HRT přeci jen v Silverstonu tento týden jezdit budou, ale jen dva dny, ve čtvrtek a v pátek. Navíc jen první den na Grand Prix verzi tratě, druhý se budou muset spokojit s poloviční konfigurací International.

A koho týmy do testů nasadí? Williams dá příležitost svému testovači Valtterimu Bottasovi, HRT posadí do vozu Číňana Ma Qing Hua, zatímco u Marussie se vystřídají Max Chilton a Rio Haryanto.

Doporučujeme

Články odjinud