Tempo ve vývoji udržíme, ujišťuje Lotus

Tempo ve vývoji udržíme, ujišťuje Lotus

Majitel Lotusu F1 Gérard Lopez si je jistý, že menší rozpočet nezabrání jeho týmu v udržení vývojového kroku s těmi nejlepšími.

V úvodu letošní sezóny patří Lotus mezi nejlepší stáje a Kimi Räikkönen ztrácí jen tři body na Vettelovo vedení v šampionátu. Je tedy v boji o titul a Lopez věří, že má tým dost zdrojů na to, aby ho v něm udržel.

"Každý rok dostáváme stejnou otázku a každý rok nás od ostatních týmů dělí stejný rozdíl," cituje Lopeze Autosport. "Máme rádi pozici outsidera, protože jím jsme. Ale co se týče vývoje, nikdy jsme na nikoho neztráceli."

"Vždy jsem říkal, že peníze utrácíme asi jinak, to nás dělá zajímavým týmem pro šampionát. Nikdy nebudeme utrácet tolik, co někteří ostatní, ale to neznamená, že s nimi nebudeme soutěžit."

Lotusu by jistě pomohl zisk hlavního sponzora, ovšem na druhé straně Lopez říká, že je tým v situaci, kdy si může vybírat a odmítat nabídky.

"Je tu několik hlavních sponzorů, se kterými bychom mohli podepsat, ale hlavní sponzor je vždy na tři až pět let a my si myslíme, že by měla být uznána naše dnešní hodnota v paddocku a šampionátu," vysvětloval Lopez.

"Takže odmítnete některé věci, které jsme mohli mít, protože si myslíme, že bychom se neměli prodávat pod cenou. Je to volba, a když uděláte nějaké rozhodnutí, musíte žít s následky. A mezi ně patří, že se musíme víc podílet na financování týmu."

"Ale to neznamená, že se rozpočet zmenšil, naopak, rozpočet je větší. Máme dobré sponzory a nejsme daleko od podpisu něčeho, co hledáme. Není pochyb o tom, že pak budeme mít, co chceme."

Doporučujeme

Články odjinud