Telemetrie z formule 1 bude pomáhat proti obezitě

Telemetrie z formule 1 bude pomáhat proti obezitě

McLaren poskytl své technologie pro studii, která má pomoci lékařům a pacientům v boji proti obezitě ve Velké Británii.

Studie potrvá jeden rok a vedle pacientů se jí zúčastní McLaren Applied Technologies (MAT), zdravotní zařízení Stowealth a univerzita v Suffolku. Financuje ji Simplyhealth.

McLaren pro ni připravil upravenou telemetrii, která bude monitorovat fyzickou aktivitu pacientů a spálenou energii. Získaná data umožní vyhodnotit, co je nejefektivnější pro eliminaci obezity. Studie se zúčastní 90 dobrovolných pacientů.

"Řízení zdraví a výkonnosti závodního vozu jednou za dva týdny se moc neliší od toho, čeho chtějí lékaři dosáhnout při monitoringu pacientů," řekl viceprezident MAT Geoff McGrath.

"My vyvíjíme systémy, které sbírají, přenášejí a řídí velké množství dat v závodě, abychom lépe pochopili výkonnost vozu a identifikovali potřebné změny."

"Stejný přístup aplikujeme v této studii, ale v tomto případě proto, abychom pomohli poskytnout přesný a dobře podložený obraz toho, jak jednotlivci využívají energii."

"Klíčové je, aby získaná data byla užitečná a dala se interpretovat lékaři, aby mohli svým pacientům poskytnout rady na míru."

Doporučujeme

Články odjinud