Telemetrie McLarenu pomáhala britským sportovcům na olympiádě

Telemetrie McLarenu pomáhala britským sportovcům na olympiádě

Technologie z formule 1 našly další uplatnění, McLaren se hrdě přihlásil ke spolupráci s britskými sportovci, pomáhal jim na letní olympiádě v Londýně.

Společnost McLaren Applied Technologies přizpůsobila telemetrii pro potřeby cyklistů a veslařů. Vznikla tak zvaná bio-telemetrie, která se používá také například v medicíně.

"Lidské tělo je stroj a my můžeme monitorovat jeho stav v reálném čase, stejně jako u vozu formule 1," vysvětlovala programová ředitelka McLarenu Applied Technologies Caroline Hargrovová. "Ve spolupráci s naším technologickým partnerem Vodafonem byla obrovská množství dat okamžitě přenášena zpět k trenérům, aby je mohli interpretovat a dělat kvalifikovaná rozhodnutí o tréninku či strategii."

"Systémy, které používáme v každé Grand Prix formule 1, kdy máme někdy jen sekundy na rozhodnutí, můžou rozhodnout o výsledku závodu. Teď jsme použili stejné zkušenosti například v cyklistice, kde může být náskok při vítězství minimální."

Bio-telemetrie McLarenu ve sportu je teprve ve svých začátcích. Cílem je nejen ji rozšířit na víc sportů. "Neustále pracujeme na inteligentnějším využívání dat, aby sportovci mohli efektivněji trénovat," dodala Hargrovová.

Doporučujeme

Články odjinud