Tatiana Calderón si po formuli 1 vyzkouší i formuli E

Tatiana Calderón si po formuli 1 vyzkouší i formuli E

Kolumbijská pilotka týmu Jenzer Motorsport v sérii GP3 Tatiana Calderón si po testu monopostu F1 Sauber v Mexiku vyzkouší i vůz formule E.

Průběžně šestnáctá pilotka letošní sezóny šampionátu GP3 Tatiana Calderón si po GP Mexika během filmovacího dne vyzkoušela monopost formule 1 týmu Sauber. V Rijádu si poté během oficiálního testování vyzkouší také vůz formule E.

Letošní sezóna formule E odstartuje v Saudské Arábii v sobotu 15. prosince a o den později bude na stejném místě na programu i šestihodinová testovací session. Při této příležitosti se na trati objeví i Calderón, která pravděpodobně usedne do monopostu týmu DS Techeetah.

Tatiana Calderón byla přitom již v minulosti v kontaktu s různými týmy z formule E, takže se spekulovalo o jejím možném delším setrvání v „elektrickém“ šampionátu.

Kolumbijka, která se stala první ženou testující formuli 1 po Susie Wolff v roce 2014, nemusí být jedinou jezdkyní, která se testů formule E v saudskoarabské metropoli zúčastní. V Rijádu by se také mohly objevit Jamie Chadwick, Amna Al Quabaisi, Sophia Floersch, Carmen Jorda nebo Beitske Visser.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud