Táta a syn si plní sen. Magnussenovi se chystají na společné Le Mans! | Foto: High Class Racing

Foto: High Class Racing

Táta a syn si plní sen. Magnussenovi se chystají na společné Le Mans!

Oba o této možnosti snili už delší dobu. Letošní okolnosti konečně nahráli tomu, aby se z přání stala realita. Kevin a Jan Magnussenovi absolvují Le Mans společně v jedné posádce.

Kevin Magnussen letos z formule 1 přešel do světa svého otce, tedy do světa sportovních vozů. Tím byla splněna základní podmínka pro společný start dvou zástupců dánského závodnického klanu ve francouzské vytrvalostní klasice.

A přání nejenom dánských fanoušků se letos splní. Kevin Magnussen se bude v Le Mans střídat za volantem se Janem Magnussenem a třetím dánským pilotem Andersem Fjordbachem. Skandinávská trojice se bude dělit o prototyp Oreca 07 Gibson #49 třídy LMP 2.

„Je bláznivé, že jsme o tomto mluvili a snili už roky a nyní se to náhle splnilo,“ cituje Kevina Magnussena motorsport.com

„Le Mans je největší závod na světě a podle mě není nic lepšího, než si ho vyzkoušet s mým tátou.“

„Bude to můj debut v Le Mans a zároveň první závod, který absolvujeme společně. Naším cílem bylo postavit tým, který může zvítězit, a to se nám, myslím, podařilo,“ věří mladší ze dvou Magnussenů.

„Když se táta a syn střídají za volantem v Le Mans, tak je to sám o sobě skvělý příběh. My však máme šanci zvítězit, což je unikátní.“

Není mnoho zkušenějších jezdců, se kterými by Kevin Magnussen mohl absolvovat své první Le Mans. Otec bývalého pilota týmů McLaren, Renault a Haas se stal legendou scény sportovních vozů i díky dvaadvaceti startům na trati La Sarthe, které ozdobil čtyřmi triumfy v rámci tříd GTS a GT1 s americkými vozy Corvette.

Jan Magnussen, který má na kontě též 25 startů v závodech F1, spojil se žlutými vozy Corvette téměř 20 let svého života. V roli tovární jezdce GM získal v USA mimo jiné jedno vítězství v Daytoně a dva mistrovské tituly ve třídě GTLM v rámci IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Na kontě má i triumfy ze slavného hrbolatého Sebringu.

Po konci u Corvette Racing absolvoval loňské Le Mans  s vozem Ferrari 488 GTE Evo týmu JMW Motorsport a pro letošní sezonu přešel do prototypů. S týmem High Class Racing absolvuje v LMP 2 kompletní sezonu vytrvalostního mistrovství světa FIA WEC s krajany Dennisem Andersenem a Andersem Fjordbachem.

Pouze pro Le Mans se Jan Magnussen přesune do posádky druhého vozu #49, aby mohl jet se svým synem.

Kevin Magnussen se letos seznamuje se světem sportovních vozů v zámořském seriálu IMSA WeatherTech SportsCar Championship, kde závodí s prototypem Cadillac DPi týmu Chipa Ganassiho.

Cesty Kevina a Jana se protnou v Le Mans 21. a 22. srpna.

Doporučujeme

Články odjinud