Takový výsledek byl pro McLaren nemyslitelný, říká sedmý Sainz Jr.

Takový výsledek byl pro McLaren nemyslitelný, říká sedmý Sainz Jr.

Podle Carlose Sainze Jr. bylo pro jeho tým McLaren nemyslitelné, aby v kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu vozů formule 1 obsadil sedmou příčku.

Úspěch McLarenu v kvalifikaci podtrhl jeho týmový kolega Lando Norris, který se rovněž dostal až do třetí části kvalifikace. Dva vozy v nejlepší desítce v kvalifikaci měl přitom McLaren naposledy v roce 2017.

Na nejrychlejšího Charlese Leclerca z Ferrari Sainz Jr. ztratil necelou sekundu a za pátým Maxem Verstappenem z Red Bullu zaostal o šest setin. Podle Španěla bylo pro McLaren ještě na konci loňského roku nemožné představit si takový výsledek.

„Gratuluji celému týmu, protože jsme dostali oba vozy do Q3, což je něco, co se v tomto týmu nepovedlo dlouhou dobu. Ukazuje to, že pracujeme dobře a jdeme správným směrem,“ říká Sainz Jr.

„Těžká zima a druhá polovina minulého roku, kdy jsme se snažili pochopit problémy loňského vozu, se nyní začínají vyplácet. Učíme se, zlepšujeme vůz a dnes jsme tady, téměř jako nejlepší ze zbytku světa, což bylo před třemi nebo čtyřmi měsíci nemyslitelné. Ztráceli jsme oproti tomu dalších pět desetin.“

Sainz Jr., který kvůli technickému problému nedokončil první závod sezóny v Austrálii, také nerozumí tomu, proč byl McLaren tak blízko vozům na čele.

„Je těžké pochopit, proč jsme tak blízko nebo proč je to tak vyrovnané. Je to lepší a pro diváky větší zábava. Myslím, že dnes jsme téměř porazili Red Bull, minulý rok jsme byli téměř dvě sekundy za nimi. Porazili jsme Red Bull, tedy alespoň (Pierra) Gaslyho. Celé je to trochu zvláštní,“ dodává.

Norris znovu v Q3

Lando Norris má za sebou druhou kvalifikaci v kariéře ve formuli 1, a stejně jako v Austrálii se i v Bahrajnu probojoval až do Q3, kde tentokrát obsadil desáté místo.

„Mít oba vozy v Q3 je pro tým velmi pozitivní, udělali jsme drobné kroky vpřed. Nám všem to dává spoustu sebevědomí,“ říká Brit.

„Tu a tam jsem udělal pár chyb, nic velkého. Trochu zablokované kolo do desáté zatáčky, která je celkem zrádná. Tlačil jsem až příliš. Stále je z toho však Q3 a já jsem velmi šťastný.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud