Takové výkony si nemůžeme dovolit, hřímá prezident Ferrari

Takové výkony si nemůžeme dovolit, hřímá prezident Ferrari

Luca di Montezemolo tlačí coby prezident Ferrari na maranellské inženýry a požaduje co nejrychlejší vzestup formy. Ta současná je nepřijatelná.

Šéf týmu Stefano Domenicali odcestoval spolu s několika inženýry zpět do Itálie hned po skončení závodu v Číně. Díky časovému posunu má téměř celé pondělí na práci s lidmi v továrně Ferrari. Úkol je zřejmý, Scuderia se musí co nejrychleji dostat do formy, která jí umožní bojovat o vítězství v Grand Prix.

"Úroveň našeho týmu nemůže a nesmí být taková," zhodnotil úvod sezóny Montezemolo. "Je to velmi delikátní chvíle. Od našich inženýrů očekávám, že budou jednat s odhodláním a znalostmi, aby maximálně využili své kapacity a v krátké době zlepšili výkonnost vozu. Chci, aby Ferrari bylo na úrovni, kterou po něm požadují naši fanoušci a my spolu s nimi."

Ferrari letos zatím nedokázalo vystoupit na stupně vítězů a během tří závodů získal vedoucí Red Bull Racing více než dvojnásobek bodů. V šampionátu konstruktérů je Scuderia třetí, přičemž jejím maximem bylo čtvrté místo Fernanda Alonsa v Austrálii.

Italové už dříve přiznali, že největší slabinou jejich monopostu je aerodynamika. Vývoj jim komplikuje skutečnost, že se data z aerodynamického tunelu rozcházejí s reálnými výsledky na trati.

Doporučujeme

Články odjinud