Taková forma byla na začátku roku nepředstavitelná, říká majitel Force Indie

Taková forma byla na začátku roku nepředstavitelná, říká majitel Force Indie

Vidžaj Mallya je trochu překvapený, jak se jeho týmu letos podařilo vymanit z problémů z úvodu sezóny. Force India má teď všestranný vůz schopný bojovat s předními týmy.

Svého doposud největšího úspěchu dosáhla Force India před dvěma lety ve Spa-Francorchamps, když Giancarlo Fisichella vyhrál kvalifikaci a v závodě dojel druhý. Indická stáj tenkrát vděčila za svůj úspěch především tomu, že byl její monopost velmi dobrý s nastavením na nízký přítlak.

"Velký rozdíl letos je, že na belgickou Grand Prix jedeme s vozem, který je mnohem komplexnější," hodnotil Mallya. "V minulosti byla naší velkou silnou stránkou rychlost na rovinkách, ale teď je auto dobré ve všech oblastech."

"Důkazem jsou naše nedávné výsledky, v posledních čtyřech závodech jsme vždy měli jedno auto ve třetí části kvalifikace a v posledních dvou jsme získali 14 bodů. Takže do druhé poloviny sezóny jdeme dobře naladěni. Jezdci se vzájemně ženou vpřed a jsou velmi motivovaní. Auto podává dobré výkony a bojujeme s velkými týmy."

V letošních prvních pěti Grand Prix získala Force India jen čtyři body, zatímco teď jich má 26 a hodlá zaútočit na šestou pozici Sauberu.

"Po našem pomalém vstupu do sezóny bylo jen těžko představitelné, že budeme v takové pozici, ale já jsem nikdy nepřestal věřit," pokračoval Mallya. "Když si uvědomíte, jak konkurenční prostředí formule 1 je, všichni v týmu můžou být hrdí na to, jak si stojíme. Dobře víme, že nás čeká tvrdá práce, abychom tento stav udrželi, a pořád nás čeká velký úkol v poháru konstruktérů."

Doporučujeme

Články odjinud