Také di Grassi si vyzkoušel nový virgin

Brazilec Lucas di Grassi dostal v pátek v Silverstone příležitost vyzkoušet si monopost VR-01. Jeho první dojmy byly velmi pozitivní.

Monopost Virgin VR-01 představila stáj ve středu. Jak jsme vás informovali, poprvé vůz vyjel na trať už o den později v Silverstone a řídil ho Timo Glock. V pátek se dostal za volant také Lucas di Grassi a rovněž si nový monopost pochvaloval.

Brazilec, který dosud v F1 testoval vozy Renault a Honda, odjel 36 kol a ve voze se prý cítil jako doma: "Jsem opravdu šťastný. Mé první dojmy z auta jsou velmi pozitivní. Je úžasné, čeho tým za tak krátkou dobu dosáhl."

S ostatními stájemi se bude Virgin jako první nový tým měřit příští týden při testech v Jerezu. "Myslím, že máme silné auto a skvělý tým," věří di Grassi. "Bylo pro mě důležité naučit se tu co nejvíce, takže příští týden můžu dělat v autě další pokroky."

S hladkým průběhem shakedownu byl spokojen i technický ředitel Nick Wirth, který má již zkušenosti z týmů Leyton House, Simtek a Benetton. "Dosáhnout sta kilometrů od prvního výjezdu z boxů jen s drobnými problémy je skvělý úspěch," pochvaloval si. "Získali jsme důležité informace, které využijeme pro vylepšení součástí, které budeme testovat příští týden. Byl to velmi potěšující závěr významného týdne pro Virgin Racing."

Zaměstnanci týmu si také vyzkoušeli práci přímo na trati a podle šéfa týmu Johna Bootha se pokus vydařil. "Způsob, jakým jsme zvládli tak úspěšný shakedown, byl chvályhodný. Jsem velmi hrdý, čeho jsme dosáhli a těším se, že příští týden budeme v boxové uličce s dalšími týmy," dodal na závěr.

Filip Fikejz

Doporučujeme

Články odjinud