Také Button favorizuje Mercedes a Williams

Také Button favorizuje Mercedes a Williams

Jenson Button předpovídá vzestup týmu Williams a je rád, že jeho bývalý zaměstnavatel bude pravděpodobně bojovat vpředu s Mercedesem.

"Pro mnoho lidí to byla chaotická zima, co se týče kilometrů na okruzích. Dva týmy, které se dají označit za silné a konzistentní, jsou Mercedes a Williams," uvedl britský pilot McLarenu pro SkySports.

"Svým způsobem není dobré, když na některé týmy ztrácíte, ale jsem rád za Franka Williamse, že letos zatím mají konkurenceschopné auto. Myslím, že tyto dva týmy jsou teď měřítkem."

Jak si vůči nim stojí McLaren, Button zatím neví. "V testech jsme na autě neměli naše úpravy. Vlastně jsme je měli, ale nejezdili jsme, protože jsme měli problémy, takže teď nevíme, jak si stojíme."

"Tyto dva týmy podle mě vypadaly v zimních testech jako nejsilnější. Jestli to tak bude také v Melbourne, což je velmi jiný okruh než Bahrajn, to se teprve uvidí."

A jak vidí formu Red Bullu? "Myslím, že v kvalifikaci budou zajíždět velmi dobrá kola. Jestli to dotáhnou do konce závodu, to nevím. Pro jakýkoliv tým bude velmi těžké dokončit závod, hlavně na začátku sezóny. Pokud dojedete do cíle, budou k mání slušné body."

"Myslím, že pro malé týmy je to nejlepší šance bodovat, hlavně pro ty dva, které ve formuli 1 body ještě nezískaly."

Doporučujeme

Články odjinud