Tajný barcelonský test Mercedesu bude prošetřovat FIA

Tajný barcelonský test Mercedesu bude prošetřovat FIA

Údajné porušení zákazu testování v průběhu sezony, kterého se Mercedes dopustil po skončení Velké ceny Španělska, bude prošetřovat Mezinárodní tribunál FIA.

Po skončení Velké ceny Monaka strávili stewardi víc jak tři hodiny zavření v kanceláři, kde projednávali, jak dál postupovat ohledně stížností podaných Red Bullem a Ferrari na tajný test Mercedesu a Pirelli.  Nakonec vydali prohlášení, ve kterém veřejnosti sdělili, že připravili podrobnou zprávu, kterou předají Mezinárodní automobilové federaci.

"Po vyslechnutí a sesbírání všech informací stewardi napíšou zprávu pro FIA, která možná celou věc předá Mezinárodnímu tribunálu," píše se v oficiálním prohlášení.

Soupeřům nejvíc vadí, že Mercedes mohl k testům využít letošní vůz a že se mu do rukou dostaly i pozměněné pneumatiky, které by Pirelli chtělo nasadit v Kanadě. Tým se základnou v Brackley se však hájí, že ke všemu měl povolení od FIA.

V paddocku formule 1 se teď začíná spekulovat, do jaké míry Mercedesu „tajný“ test pomohl, když Rosberg dokázal s přehledem vyhrát závod v Monte Carlu. Ozývají se dokonce i hlasy, které míní, že by výsledky závodu měly být změněny. "Byl bych velmi zklamaný, kdyby se dnešní výsledky jakýmkoliv způsobem měnily," reagoval šéf stáje Ross Brawn. "Myslím, že to byl skvělý den pro motorsport i pro náš tým."

Podrobnější informace k barcelonskému testování se můžete dočíst zde, případně zde.

Doporučujeme

Články odjinud