Tajná nahrávka rozhoupala židli pod sportovním šéfem Mercedesu Wolffem

Tajná nahrávka rozhoupala židli pod sportovním šéfem Mercedesu Wolffem

Toto Wolff se ocitl v nepříjemné situaci, když se na veřejnost dostal záznam jeho soukromého rozhovoru, ve kterém kritizoval mnoho důležitých lidí. AKTUALIZOVÁNO

Německý Bild informoval, že se objevil 13stránkový přepis rozhovoru mezi Wolffem a nejmenovaným bývalým šéfem týmu formule 1. Telefonický rozhovor si měl nahrát onen bývalý šéf týmu, aby mohl vydírat šéfy Mercedesu.

Problém je to hlavně pro Wolffa, protože se v rozhovoru vyjadřuje nelichotivě o šéfovi Daimleru a nadřízenému Dietrovi Zetschemu, ale kritice neušel ani šéf týmu Ross Brawn.

Wolff dále zmínil, že je spolupráce obtížná i se spolumajitelem týmu Nikim Laudou. Dalším tématem byly detaily Wolffovy majetkové účasti ve Williamsu a těžkostem, které přináší balancování mezi tímto týmem a Mercedesem.

Nelichotivé poznámky ale mířily také mimo jeho okolí, posměšky adresoval Red Bullu a jeho spolumajiteli Dietrichu Mateschitzovi, a to za angažovanost rakouské stáje v kauze nelegálního testu Pirelli, za který byl Mercedes potrestán.

Aktualizace
Podle informací F1sport.cz je tím nejmenovaným bývalým šéfem týmu Colin Kolles, který naposledy stál v čele HRT. S Wolffem se přátelil a nahrál si neformální kamarádský rozhovor. Důvody, proč chtěl Wolffa vydírat, nejsou známé.

Doporučujeme

Články odjinud