Szafnauer vypadal kvůli Piastrimu hloupě, řekl Brown | Foto: Getty Images / Andy Hone

Foto: Getty Images / Andy Hone

Szafnauer vypadal kvůli Piastrimu hloupě, řekl Brown

Byla to nejsledovanější kauza letní přestávky formule 1. Mediální přestřelka mezi Oscarem Piastrim a jeho zaměstnavatelem stájí Alpine. Podle Zaka Browna z ní šéf francouzského týmu Otmar Szafnauer vyšel jako hlupák.

Odšpuntovalo to oznámení Fernanda Alonsa o přestupu z Alpinu do Astonu Martin. Krátce poté chtěl Alpine jako Španělova nástupce představit Oscara Piastriho a také tak učinil. Jenže Australan na svém twitteru brzy vše dementoval, smlouvu s francouzským týmem prý nepodepsal.

Rozuzlení příběhu nakonec poskytl McLaren Zaka Browna, když Piastriho potvrdili jako svého pilota pro sezonu 2023.

Alpine se zprvu nechtěl se situací smířit a celou záležitost nechal přezkoumat příslušným kontrolním orgánem (CRB). Ten ovšem nároky Alpinu zamítl a potvrdil Piastriho kontrakt s McLarenem.

„V médiích to poměrně rezonovalo, ale my jsme se vlastně k ničemu nevyjadřovali. Myslím si, že bylo lepší nechat věcem volný průběh tak, aby se časem vše samo vybarvilo,“ uvedl šéf britské stáje Brown pro motorsportweek.com.

Je pravdou, že ze strany McLarenu vládlo až do potvrzení Australanova příchodu mediální ticho. Ze strany Alpinu ovšem o tichu nemohla být řeč, Szafnauer dokonce Piastrimu veřejně vyhrožoval soudem.

„Když se podíváte na Otmarovy komentáře směrem k CRB a na to, jak sebejistí byli, tak z toho teď vycházejí trochu hloupě,“ dodal Brown.

„Před rozsudkem CRB u Alpinu nevěděli vše a my úmyslně mlčeli.“

Podle Zaka Browna dále McLaren „celou dobu znal pravdu“ a proto u týmu z Wokingu panovala jistota, že angažmá pro Oscara Piastriho nebude představovat žádný problém.

Doporučujeme

Články odjinud