Szafnauer věří, že Gasly a Ocon dokáží motivovat tým k dosažení cílů

Szafnauer věří, že Gasly a Ocon dokáží motivovat tým k dosažení cílů

Pierre Gasly bude v příštím roce nebo spíše v příštích letech (má víceletou smlouvu) závodit za tým Alpine.

„Jsme hrdí na to, že od roku 2023 představíme kompletně francouzskou jezdeckou sestavu,“ řekl generální ředitel Renaultu Luca De Meo. „Naše kořeny jsou ve Francii a Alpine se zrodila v Normandii, takže je to šťastná náhoda (Gasly se narodil ve městě Rouen v Normandii, pozn. redakce).

„Oba budou hnát tým i skupinu kupředu a doufám, že se staneme symbolem francouzské hrdosti.“

Konečné potvrzení Gaslyho je pro šéfa týmu Alpine Otmara Szafnauera a generálního ředitele Alpine Laurenta Rossiho velkou úlevou, vzhledem k tomu, že tým čelil kritice za ztrátu Alonsa a Piastriho. Oba muži považují Gaslyho za klíčovou součást budoucnosti týmu.

„V rámci F1 už je osvědčeným talentem a my se těšíme, až ho v týmu nasadíme,“ řekl Szafnauer. „Náš tým má pro nadcházející sezony několik cílů a já pevně věřím, že naše jezdecká sestava skvěle odráží vysoké ambice týmu.“

„Věřím, že Pierre a Esteban dokážou společně motivovat tým k dalšímu postupu směrem k těmto cílům. Rádi bychom také poděkovali Red Bullu za to, že se dohodl na podmínkách, které Pierrovi tento krok umožňují.“

„Je to talentovaný a motivovaný jezdec, který pozitivně přispěje k našim cílům v F1. Pierre je zcela v souladu s ambicemi a progresem, které byly doposud charakteristickým znakem projektu Alpine,“ řekl Laurent Rossi.

„Jako mladý, ale velmi zkušený a úspěšný jezdec se jeho trajektorie shoduje s naší a těšíme se na společný růst.“

Doporučujeme

Články odjinud