Szafnauer měl šanci v létě odejít ze skomírající Force Indie

Szafnauer měl šanci v létě odejít ze skomírající Force Indie

Šéf týmu Racing Point Otmar Szafnauer odmítl možnost odejít v létě letošního roku z týmu Force India, který se v té době dostal do nucené správy.

Szafnauer byl výkonný ředitelem Force Indie v době, kdy se dostala kvůli finančním potížím do nucené správy a znovu do formule 1 vstoupila jako Racing Point Force India vlastněné konsorciem, které vedl Lawrence Stroll.

Szafnauer v novém týmu získal pozici šéfa týmu, ačkoliv nyní řekl, že měl možnost odejít z týmu v době jeho nejisté budoucnosti.

„Měl jsem další příležitosti, je ale těžké říct 'držte spolu' a pak odejít. Bylo by to velice pokrytecké,“ řekl Szafnauer.

„Rád bych byl známý jako někdo, kdo si vedl jako kapitán Sully (Chesley Sullenberger) při letu, který přistál na řece Hudson spíše než ten člověk (Francesco Schettino), který byl na lodi Costa Concordia, která se potopila ve Středozemním moři a on byl první, kdo opustil loď. To se mi nelíbí, lepší je zůstat. Nakonec to bylo správné rozhodnutí,“ dodal.

Force India na konci července přešla do nucené správy, o týden později byla oznámena její záchrana konsorciem Lawrence Strolla.

„S nejistotou a živobytím lidí v sázce museli udělat rozhodnutí, která pro ně byla nejlepší. S dobrými nabídkami od dalších týmů to bylo obtížné,“ dodává.

„Když vám ale lidé věří jako lídrovi a vy jste k nim po celou dobu, co jste spolupracovali, byl upřímný, mají tendenci věřit vám i v náročných situacích. Viděl jsem, že budoucnost bude lepší než minulost. Řekl jsem 'zůstaňte s námi během tohoto období nejistoty, nucené správy, a nakonec to bude lepší'. Každý si to vzal k srdci a řekl 'To je to, co uděláme'. Nemyslím, že jsme o někoho přišli. Přišli o jednoho nebo dva lidi, ale to bylo ještě před nucenou správou. Teď se vrátili! To byl výsledek,“ popisuje Szafnauer.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud