Symondsovi vyprší trest za singapurský podvod a vrátí se do paddocku

Symondsovi vyprší trest za singapurský podvod a vrátí se do paddocku

Pat Symonds se příští rok naplno zapojí do práce pro tým Marussia, protože už nebude nijak omezen trestem od Mezinárodní automobilové federace.

Symonds měl zákaz práce na plný úvazek ve formuli 1 za to, že se u Renaultu podílel na inscenaci úmyslné nehody Nelsona Piqueta v GP Singapuru 2008, ze které Fernando Alonso vytěžil vítězství.

Tento trest vyprší na konci roku a hodlá toho využít Marussia, pro kterou Symonds už dvě sezóny pracoval jako konzultant. Začne ho vozit s sebou na okruhy.

"Mít Pata na závodech určitě pomůže, protože má hodně zkušeností, může si udělat odstup a podívat se na to zvenku, a vyhrál šampionáty," řekl Timo Glock pro Autosport.

"Prostě se do toho může dostat a společně se můžeme zlepšit. Doufám, že se zúčastní co největšího počtu závodů."

Německý závodník se se Symondsem už dobře zná, proto je přesvědčený o jeho přínosech. "Máme velmi dobrý vztah. Je s ním sranda, ví, o čem mluví, a s ním máme ty správné lidi," uvedl.

A v čem se potřebuje Marussia nejvíce zlepšit? "Myslím, že musíme být lepší v mnoha věcech. Po inženýrské stránce musíme být lepší všude. Neznamená to, že jsme teď špatní, ale abyste šli vpřed, musíte se zlepšovat," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud