Symonds se u Williamsu nezaměřil na techniku, ale na lidi

Symonds se u Williamsu nezaměřil na techniku, ale na lidi

Technický ředitel Williamsu Pat Symonds viděl největší slabiny týmu v personálním obsazení, a proto se jako první věnoval získání nových zaměstnanců.

K Williamsu přišel Symonds z Marussie, která mu umožnila návrat do formule 1 po přestávce vynucené singapurským podvodem. Nahradil Mika Coughlana.

"Když jsem k týmu přišel na konci srpna, monokok a zavěšení už byly navržené, ale mojí prací není vzít tužku a nakreslit přední křídlo a říct, že takhle je to perfektní," vysvětloval své úkoly.

"U Williamsu potřebujeme dát správné lidi na správná místa. Takže bylo třeba zajistit příchod nových lidí, a to ve formuli 1 trvá dlouho, protože většina inženýrů má ve smlouvách klauzule, které jim určitou dobu brání v práci pro konkurenci."

"Dnes už tu jsou téměř všichni s námi, ale nejsou tu dlouho, hovoříme jen o několika týdnech. Proces integrace běží a já doufám, že se to brzy vyplatí."

To ovšem neznamená, že by se FW36 vůbec nevěnoval. Symonds dobře ví, že auto je klíčem k úspěchu.

"Mým cílem je, aby vůz, který postavíme na startovní rošt v Melbourne, byl co nejlepší, to není třeba rozvádět, ale mým skutečným cílem je, aby všechno, co od té doby budeme dělat, bylo přínosné, protože to se u Williamsu dlouho nedělo. V minulosti bylo na voze uděláno mnoho zbytečných věcí."

Doporučujeme

Články odjinud