Svým posledním závodem Schumacher zklamal Ferrari

Svým posledním závodem Schumacher zklamal Ferrari

Prezidentu Ferrari Lucovi di Montezemolovi se nelíbí, jak snadno se Sebastianu Vettelovi podařilo v Interlagosu předjet některé jezdce.

Vettel se v rozhodujícím závodě sezóny propadl v prvním kole na poslední pozici po kolizi s Brunem Sennou. Aby získal titul, musel se probít znovu vpřed na bodovaná místa, což se mu podařilo.

Ferrari, kterému v důsledku toho zůstalo v šampionátu s Fernandem Alonsem druhé místo, se domnívá, že se německý závodník dostal přes některé soupeře až příliš snadno, především před krajana z Mercedesu.

"Od Michaela Schumachera jsem očekával trochu jiný poslední závod, protože je jezdcem s vazbami na Ferrari prostřednictvím výjimečných chvil a máme k němu blízko," řekl na téma snadnosti Vettelova předjíždění Montezemolo.

"Co se týče ostatních, nechci to nijak dál komentovat, kromě zdůraznění skutečnosti, že jsme v minulosti byli velmi kritizováni za hraní rozumné, nutné, správné a otevřené týmové hry."

"Vždy jsem svým jezdcům říkal, že nezávodí pro sebe, ale pro Ferrari. Jsme jeden tým, můžete to vidět při zastávkách v boxech a na trati. Jedna z věcí, které si nejvíce cením na Felipovi, je, že je týmový hráč, a vím, že Fernando také."

"Byli jsme kritizováni za to, jak tyto týmové hry provozujeme, ale je na veřejnosti a divácích, aby to posoudili. Nechci vyvolávat zbytečné kontroverze, hledíme vpřed a každý si udělá svůj vlastní názor. Ferrari si vždy cenilo týmové hry a sportu."

Doporučujeme

Články odjinud