Svůj cíl si jezdci McLarenu nesplnili, šance na pódium se však nevzdávají

Svůj cíl si jezdci McLarenu nesplnili, šance na pódium se však nevzdávají

Ačkoliv Jenson Button s Kevinem Magnussenem doufali, že se na startovním roštu Velké ceny Bahrajnu postaví na vyšší příčky, páteční závodní simulace jim dodávají důvod k optimismu.

Tak jako všichni ostatní, vstupoval Jenson Button do dnešní kvalifikace s cílem umístit se co možná nejvýše na startovním roštu. To se mu ovšem nepovedlo, neboť jméno britského pilota svítilo ve výsledkových listinách sobotního souboje s časem až na konečné sedmé pozici.  

„Ačkoliv jsme se nekvalifikovali tam, kam jsme v ideálním případě chtěli, hádám, že jako tým odvádíme během tohoto víkendu víceméně perfektní práci,“ chválil Button.

„Bylo to tam (na trati) velmi vyrovnané, udělali jsme, co jsme mohli, a skončili jsme velmi blízko čtvrté pozici; vše, co můžete dělat, je dostat toho z vozu co nejvíc, a to je přesně to, co jsme dnes udělali.“

„Tyto čtyři zámořské závody jsou celé o sbírání bodů, kdykoliv to jen půjde. V prvních dvou závodech jsme to zvládli celkem dobře, a v tom musíme pokračovat. Nejsme nejrychlejší, takže musíme vytěžit maximum z toho, co máme.“

Díky diskvalifikaci Daniela Ricciarda si Button navíc o jednu příčku polepší, takže zde podle jeho slov existuje jistá šance na zisk poměrně dobrého umístění a přídělu velkého množství bodů.  

„Skončit zítra na pódiu by bylo skvělé, ale bude to velmi obtížné, protože první dvě místa jsou plně zablokovaná, dokud ty dva vozy Mercedesu budou spolehlivé. Ale buďme pozitivní: máme šanci zítra bojovat a poskočit nahoru, a třetí příčka je jen o tři místa lepší, než odkud budeme startovat,“ dodal.

Buttonův nový týmový kolega Kevin Magnussen dovezl svůj mclaren na deváté pozici, takže i on si po Australanově penalizaci polepší. Ze svého výkonu nicméně nadšen nebyl.

„Abych byl upřímný, nejsem se svou dnešní kvalifikací pozicí úplně spokojen,“ řekl Dán na úvod.

„Doufali jsme, že by pro nás chladnější teploty mohly být výhodou a že nám trochu víc pomůžou, ale nakonec tomu tak nebylo. Tím chci říct, že Jenson odvedl velmi dobrou práci, protože z vozu vytěžil o něco víc než já, a myslím si, že je to asi maximum, co dnes někdo z nás mohl vytěžit.“

Podle Magnussena by se během neděle měl MP4-29 předvést v lepším světle než dnes, důležité je však vyvarovat se chyb na startu: „Naše závodní rychlost by mohla být lepší než ta kvalifikační, takže bychom ve výsledku měli být, doufejme, trochu konkurenceschopnější. Měli bychom bojovat o body. Ale nejdřív musím zítra dobře odstartovat. Nechci si tentokrát v první zatáčce poškodit přední křídlo!“

McLaren - B1.jpgMcLaren - B2.jpgMcLaren - B3.jpg

Doporučujeme

Články odjinud