Své místo jsem před tribunálem neriskoval, říká Brawn

Své místo jsem před tribunálem neriskoval, říká Brawn

Ross Brawn je přesvědčený, že i kdyby Mercedes dostal od FIA větší trest, zůstal by šéfem týmu, automobilka by se ho nezbavila.

Za porušení pravidel při testu s Pirelli dostal Mercedes poměrně lehký trest, nesmí nastoupit do testu mladých talentů a byl napomenut. Podle Brawna ale zřejmě nehrozilo, že by výsledek disciplinárního řízení měl dopady na organizační strukturu týmu. Mercedes neuvažoval, že by v případě těžkého trestu padaly hlavy.

"Abych byl upřímný, ani se o tom nediskutovalo, takže se situace nezměnila," řekl ke své pozici pro Sky Sports. "Nikdy nevíte, co by se bývalo mohlo stát, kdyby byl výsledek u tribunálu jiný, a já jsem zaměstnanec a člen týmu, takže se věci můžou změnit."

"Ale představenstvo nás v tomto velmi podpořilo. Pro ně bylo také velmi důležité, že byla uznána dobrá víra. Podporovali nás a znali všechna fakta, která za tím stála. Nemohl jsem po nich chtít větší podporu."

Pro Mercedes i samotného Brawna bylo klíčové, že FIA týmu přiznala konání v dobré víře. Podle tribunálu tak porušil pravidla nezáměrně.

"Myslím, že to bylo velmi důležité. Na ten incident tu bylo mnoho různých názorů a myslím, že to pro Mercedes jako společnost a pro mě osobně bylo kritické."

"Formule 1 je velmi, velmi soutěživý byznys, a my to víme, ale jednání v dobré víře pro mě bylo velmi důležitým závěrem, a proto jsem chtěl a nakonec i prezentoval všechna fakta nezávislému tribunálu, aby vyšlo najevo, co se stalo, aby mohl být vynesen rozsudek."

Podle neověřených informací měl Mercedes možnost se tribunálu vyhnout mimosoudní dohodou, kterou domluvil Lauda, ale Toto Wolff a Ross Brawn ji odmítli s tím, že chtějí projít disciplinárním řízením.

Doporučujeme

Články odjinud