Sutilovi odstoupení ze závodu připomnělo loňské Monako

Tým Force India byl blízko zisku svých prvních bodů.

Tým Force India byl před dnešním závodem outsiderem. Nebýt penalizování Tima Glocka, obsadili by Adrian Sutil a Giancarlo Fisichella poslední řadu. Déšť však dokáže smýt mnohé, někdy i nedostatky vozu.

Adrian Sutil mohl dosáhnout na velmi dobré bodové umístění. Pohyboval se před Lewisem Hamiltonem, se kterým se dobře zná z působení ve formuli 3. Nedokázal však udržet nervy na uzdě a po jezdecké chybě byl nucen ze závodu odstoupit. Trochu tak dal připomenout loňskou Grand Prix Monaka, kdy jel na čtvrtém místě, avšak cíl také neviděl. Tehdy však neodstoupil vlastní chybou, ale byl sestřelen Kimim Räikkönenem.

"Připravoval jsem se na obtížný závod a takový také byl. Zariskovali jsme a do boxů jsme jeli brzo, takže jsem pak musel na jedné sadě pneumatik vydržet dlouhou dobu. Když déšť zesílil, bylo velmi těžké udržet vůz na trati.

Někdy jsem měl aquaplaning i na rovince, hlavně když jsem zařazoval čtvrtý a pátý rychlostní stupeň. Měl jsem štěstí, že jsem dokázal udržet vůz na trati tak dlouho. Je to škoda, maximálně se soustředíte, věříte, že to dokážete, pak ale ztratíte nad vozem kontrolu a je konec. Cítil jsem se podobně jako v Monaku. Když najednou z ničeho nic ztratíte takhle dobrou pozici, nemůžete tomu zprvu uvěřit.

Nezbyde vám ale, než se s tím nějak vypořádat. Odvedli jsme dnes skvělý výkon. Myslím, že jsme si body zasloužili. Je mi všech v týmu opravdu líto. Byla to dobrá strategie, sice jsme museli riskovat, ale bylo to třeba," řekl Sutil.

Slova Giancarla Fisichelly jako by kopírovala výroky mnoha jiných jezdců - dnešní závod opravdu nebyl procházkou růžovou zahradou.

"Byl to těžký závod. Déšť na začátku to moc neusnadňoval, největší problémy mi ale dělalo drolení pneumatik. Obě sady se velice rychle opotřebovaly. V některých zatáčkách jsem klouzal na všech čtyřech kolech.

Bylo obtížné udržet auto na trati, také jsem udělal několik velkých chyb. Strategie ale byla dobrá. Myslím, že s dnešním výkonem můžeme být spokojeni. Trochu zklamáním pro nás bylo Adrianovo odstoupení, mohly to být naše první body, ale všichni víme, jak obtížné to dnes na trati bylo," prozradil Fisichella.

Vidžaj Mallya vyzdvihl výkony svých jezdců a nezapomněl Red Bullu poblahopřát k jeho historickému vítězství.

Doporučujeme

Články odjinud