Sutila čeká přechodný rok, ale ve formuli 1 chce zůstat

Sutila čeká přechodný rok, ale ve formuli 1 chce zůstat

Williams si vybral Bruna Sennu, a Adrian Sutil tak ztratil zřejmě poslední šanci na závodní sedačku v letošní sezóně. Kariéru ve formuli 1 ale nevzdává.

Sutil závodil šest let pro silverstonský tým, který za jeho působení změnil název z Midlandu na Spyker a následně na Force Indii. Loni skončil v šampionátu devátý a byl nejlepším jezdcem mimo top týmy. Přesto ho indická stáj na konci roku propustila.

Pro německého závodníka byl nejlepší alternativou tým Williams, ale ten se rozhodl angažovat Sennu. "Jednání s Williamsem byla uzavřená už v polovině prosince, protože jsme se lišili v názorech, takže Williams už pro nás nebyl možností," prozradil Sutilův manažer Manfred Zimmermann německé televizi Sport1.

Na startovním roštu teď zbývá volné místo už jen u HRT. Zimmermann neodhalil, jaké konkrétní plány pro svého jezdce má, ale konec kariéry odmítá. "Věříme, že ve formuli 1 bude i v roce 2012," uvedl. "Rok 2012 bude pro nás přechodný, plánujeme dlouhodobou budoucnost ve formuli 1, o Adrianově potenciálu jsme přesvědčeni. Teď se soustředíme na soudní řízení 30. a 31. ledna."

Žaloba spolumajitele týmu Lotus Erica Luxe, která viní Sutila z ublížení na zdraví, byla jednou z komplikací při hledání nového zaměstnavatele. Tou druhou údajně byla snaha podepsat jen jednoletou smlouvu.

Doporučujeme

Články odjinud