Sutil: Zase se ve mně probudil závodní jezdec

Liuzzi zajel při svém návratu nejlepší kvalifikaci v kariéře.

Po úspěchu ve Velké ceně Belgie i ve volných trénincích v Monze zazářili jezdci stáje Force India také v kvalifikaci na zítřejší Velkou cenu Itálie. Adrian Sutil byl do poslední chvíle dokonce nejrychlejší, nakonec ho překonal obhájce titulu Lewis Hamilton. Domácí Vitantonio Liuzzi, který nahradil Giancarla Fisichellu, zajel při svém návratu do závodního kokpitu sedmý nejrychlejší čas. 

Sutil neskrýval radost ze startu z první řady. "Je to skvělý okamžik, skvělá šance. Už celý víkend byl úspěšný. Odvedli jsme dobrou práci. Auto je úžasné, opravdu rychlé. Je to neuvěřitelné, zvlášť po úspěchu ze Spa," rozplýval se. "Jsme opět konkurenceschopní. V autě je to teď úplně jiný pocit, když víte, že máte šanci. Zase se ve mně probudil závodní jezdec, užívám si každou chvíli."

Na adresu svého bývalého týmového kolegy Fisichelly, který zajel s ferrari až čtrnáctý čas dodal: "Říkal, že tu možná nebude tak silný jako my. Mohl vyhrát minulý závod. Ale musíme pochopit, že pro italského jezdce je snem závodit za Ferrari. Každý by udělal takový přestup."

Němec také pochválil svého týmového kolegu Liuzziho. Ten byl ze svého výkonu sám překvapen. Rok a půl nezávodil, letos nemohl testovat a najednou zajel nejlepší startovní pozici v kariéře. "Vůbec si nemůžu stěžovat. Jsme na sedmém místě. Jsem opravdu optimistický, protože naše hmotnost je docela zajímavá vzhledem k rychlosti ostatních," upozorňuje. "Můžeme zajet dobrý závod, což jsem nečekal, necítil jsem se připraven. Nezávodil jsem rok a půl, to je dlouhá doba."

Při kvalifikaci se Ital snažil hlavně nechybovat a najednou může bojovat o body. "Auto bylo skvěle vyvážené. V posledním stintu bylo trochu nedotáčivé, jinak bych možná mohl atakovat brawny," věří.

Doporučujeme

Články odjinud