Sutil se chce vrátit příští rok s dobrým týmem

Sutil se chce vrátit příští rok s dobrým týmem

Po propuštění z Force Indie a odsouzení k podmíněnému trestu se Adrian Sutil formule 1 nevzdává, být zpět má v plánu nejzpozději v roce 2013.

Sutil závodil do konce loňského roku pro Force Indii, ale pak musel své místo přenechat Nicovi Hülkenbergovi. Ještě těžší rána pro něj přišla, když ho mnichovský soud podmíněně odsoudil k 18měsíčnímů odnětí svobody za ublížení na zdraví spolumajitele týmu Lotus Erica Luxe.

Poprvé od svého odsouzení veřejně vystoupil německý jezdec až nyní, stalo se tak v rakouské Servus TV. "Plán je jasný, je to formule 1," řekl. "Jsem teď v nové situaci, ale jsem motivovaný. Teď asi budu mít krátkou přestávku, ale ta může rychle skončit a můžou se otevřít nové možnosti. Doufám v to. Dělat plány v tomto byznysu je vždy těžké, ale chtěl bych v roce 2013 jezdit pro velmi dobrý tým."

Sutil evidentně stojí o top tým a příležitost by mít mohl. Na konci letošního roku totiž budou končit smlouvy Schumacherovi, Massovi, Hamiltonovi a Webberovi, takže dveří se může v průběhu roku otevřít hned několik. Pokud neuspěje u top týmu, mohl by místo získat ve středu pole, a to už v průběhu sezóny, protože neplatící sponzoři vyvolávají jezdecké změny pravidelně.

"V každém případě je teď třeba se znovu soustředit na to důležité," pokračoval Sutil. "Byla to trochu jiná zima, ale jsem rád, že už ji mám téměř za sebou. Teď se soustředím na své věci. Škoda, že asi nebudu stát na startu v Melbourne, ale dobrá. Doufám, že se nějakým způsobem vrátím už v průběhu roku."

Doporučujeme

Články odjinud