Sutil neočekává, že by letos bojoval o lepší pozice než v roce 2010

Sutil neočekává, že by letos bojoval o lepší pozice než v roce 2010

Adrian Sutil je přesvědčený, že v loňské sezóně využila stáj Force India svůj potenciál naplno. Vzhledem ke své velikosti a prostředkům nemůže očekávat, že by letos dosahovala lepších výsledků.

"Abych byl upřímný, s rokem 2010 jsem byl spokojený," řekl Sutil pro oficiální stránky formule 1. "Často jsem dojížděl mezi deseti nejlepšími a s Mercedesem jsem bojoval o deváté místo v šampionátu jezdců. Nicméně, bylo by trochu přehnané očekávat lepší výsledky. Pokud se mi znovu podaří bojovat v první desítce, bude to pro mě dobrá sezóna."

Sutilovy ambice jsou dány situací na čele startovního pole. Force India nemůže se svým zázemím chtít porážet ty nejlepší, proto se německý pilot spokojí s pozicemi za aspiranty na tituly.

"Za normálních okolností okupují prvních osm míst čtyři top týmy: Red Bull Racing, Ferrari, McLaren a Mercedes. Pak tu máte Renault, Williams, Sauber a Toro Rosso - ty musíme porazit jako první, takže o nadcházející sezóně můžeme jen těžko říct, že pro nás bude snadná. Ale věřte mi, že udělám maximum pro to, aby byla."

Adrian Sutil skončil v šampionátu 2010 na 11. místě, jeho týmový kolega Liuzzi byl patnáctý. Force India prohrála na konci roku souboj s Williamsem a obsadila 7. pozici mezi týmy, což byl i tak nejlepší výsledek v její tříleté historii.

Doporučujeme

Články odjinud