Sutil: Na rozhodnutí Force Indie nemůžu čekat do prosince

Sutil: Na rozhodnutí Force Indie nemůžu čekat do prosince

Adrianu Sutilovi dochází trpělivost a chce s Force Indií řešit svoji budoucnost, protože si nemůže dovolit čekat na potvrzení či odmítnutí nové smlouvy do prosince.

Majitel Force Indie Vidžaj Mallya řekl, že jezdecké složení svého týmu pro rok 2012 oznámí až v prosinci. Jenomže to je z pohledu jezdců velmi pozdní termín na to, aby si poté případně hledali místo jinde.

Adrian Sutil si proto své možnosti mapuje už delší dobu a dokonce byl i u Williamsu, kde si ho změřili, jestli by se vešel do jejich příštího vozu. Preferovanou možností Williamsu ale údajně zůstává Kimi Räikkönen.

Sutil má důvod být nervózní také proto, že se minulý týden objevila zpráva, podle které se Mallya rozhodl pro dvojici Hülkenberg - di Resta. Sutil ale naznačil, že může klidně přestoupit. "Nemůžu čekat do prosince," řekl. "Promluvím si s ním (Mallyou) velmi brzy a zjistím, co si myslí. Na sedačku nemusím čekat tak dlouho. Vím, jaké jsou moje možnosti, takže se necítím být v ohrožení."

Sutil závodí pro silverstonskou stáj už od roku 2006, od té doby změnila název z Midlandu na Spyker a nakonec na Force Indii. Jednání o sedačce pro příští rok mu neusnadňuje skutečnost, že ze strany spolumajitele týmu Renault Erica Luxe čelí žalobě za ublížení na zdraví při potyčce v šanghajském nočním klubu.

Doporučujeme

Články odjinud