Sutil musí ještě zhubnout

Sutil musí ještě zhubnout

Adrian Sutil přiznal, že se letos soustředil na hubnutí spíš než na trénink fyzické kondice. Vyžaduje to nový vůz.

Minimální hmotnost vozů je sice vyšší než loni, ale pořád ne dost velká na to, aby měli jezdci pohodlné rezervy. Někteří jsou nuceni hubnout, aby nezužovali možnosti nastavení.

"Jako obvykle hodně trénuji. Ale jsem víc soustředěný na hubnutí," přiznal na téma svých zimních příprav Adrian Sutil. "Jsem vysoký jezdec a vždy jsem byl s hmotností na hranici, ale teď musím shodit posledních pár kil."

"Takže na tom už pracuji a tentokrát jsem přes Vánoce a nový rok moc nejedl."

Velkou výzvou jsou pro jezdce i samotné vozy. Musí jim porozumět a naučit se s nimi pracovat.

"Hlavně po technické stránce je hodně učení," vysvětloval Sutil. "Proto je hodně důležité trávit čas v továrně. Je tolik nových věcí kolem motoru a řízení spotřeby paliva, to bude podle mě jedna z nejtěžších věcí v nové sezóně."

"A je dobré se toho dozvědět co nejvíc. Také jsme nikdy předtím neměli elektronicky ovládané brzdy."

Všechny tyto změny jsou ale pro Sutila v jistém smyslu pozitivní. "Myslím, že není špatně teď měnit tým, protože nejste znevýhodněni vůči ostatním jezdcům, jelikož jsou teď všichni na stejné lodi. Nikdo neví, jaké to bude, takže jsem na stejné úrovni jako ostatní."

Jak už německý pilot Sauberu naznačil, za velkou výzvu považuje nakládání s palivem v závodě.

"Na to jsme se v minulosti nemuseli moc soustředit, mohli jsme na to v závodě tlačit. Myslím, že teď to bude víc jako vytrvalostní závody. Musíte vydržet až do konce s určitým množstvím paliva. Je to nemalá výzva a my jezdci se musíme pár věcí naučit a připravit se na ně."

Doporučujeme

Články odjinud