Sutil: Hamiltona respektuji jako sportovce, jako člověka už ne

Sutil: Hamiltona respektuji jako sportovce, jako člověka už ne

Adrian Sutil ztratil respekt k Lewisi Hamiltonovi, a to kvůli tomu, jak britský pilot přistoupil ke kauze Sutilova odsouzení.

Hamilton byl se Sutilem v roce 2011 v šanghajském nočním klubu, když došlo k incidentu, při kterém utrpěl zranění spolumajitel Lotusu Eric Lux. Sutil proto požádal Hamiltona, ať přijde svědčit k soudu, ten to ale odmítl.

Německý závodník byl nakonec odsouzen k podmíněnému odnětí svobody a pokutě. Hamiltonovi jeho nepřítomnost u soudu dodnes nezapomněl. "Z nějakého důvodu mě poté už nekontaktoval," řekl pro Firstpost. "Vždy říkal, že je mým přítelem, ale vždy chce rychle zmizet, změnil si číslo."

"Viděl jsem ho tady (v Maďarsku) v paddocku, vždy říkal, že si můžeme sednout a popovídat si o tom, ale nikdy nepřišel. Takže k tomuto typu lidí nemám respekt."

"Respektuji ho tady jako sportovce, ale myslím, že v soukromí není na mé úrovni, a já nechci ztrácet čas s takovými lidmi. Jsem rád, že jsem zjistil, jaký typ člověka je."

"Mám dobré přátele, lidi, od kterých se můžu učit, a to je to nejdůležitější. Jsem rád, že jsem na to přišel dřív nežli později. Tady na okruhu je to byznys, on je skvělý závodník, ale nemluvili jsme o tom."

Sutil tehdy v Šanghaji způsobil Luxovi řeznou ránu na krku, v čemž soud spatřil ublížení na zdraví, které potrestal 18měsíční podmínkou a pokutou 200 tisíc eur.

Doporučujeme

Články odjinud