Sutil chce být na konci sezony před Schumacherem

Sutil chce být na konci sezony před Schumacherem

Ačkoliv se jeho slavnějšímu soupeři v posledních závodech dařilo o poznání lépe, pilot Force Indie hodlá získat skalp sedminásobného mistra světa.

Michaelovi Schumacherovi se ve východní Asii daří, v Japonsku dojel šestý a v Koreji dojel těsně za stupni vítězů. To Adrian Sutil se v příliš pozitivním světle nepředvedl, zvláště pak v Koreji, kde bylo několik jeho jezdeckých chyb, smyků a kolizí s jinými piloty potrestáno odstoupením ze závodu a penalizací pro Brazílii, kde bude na startu stát posunutý o pět pozic oproti svému kvalifikačnímu výsledku.

"Jsem velmi motivovaný se s penalizací vypořádat a získat zpět deváté místo. Zároveň bych chtěl samozřejmě pomoci týmu udržet šestou pozici v Poháru konstruktérů. Trať v Brazílii je velmi zábavná, kopcovitá a dává vám pocit jízdy na horské dráze. Zvláště pak v první zatáčce, kam vůz najíždí hodně zboku. 

Je to tam hodně náročné, vysoká teplota a vlhkost. Sem tam také zaprší a když už začne pršet, je to pořádný liják, jako jsme viděli třeba v roce 2008. Ze všeho nejtěžší je ale jízda přes obrubníky. Cítíte pokaždé, když přes ně přejedete. Potřebujete vůz, který má dobrou maximální rychlost a zároveň je dostatečně stabilní na klikatou vnitřní sekci okruhu.

Jak jsme se přesvědčili ve Spa, máme letos vůz, kterému by měly takové podmínky sedět," zůstává Sutil optimistou.

Doporučujeme

Články odjinud