Sutil by mohl zamířit k Haasovi

Sutil by mohl zamířit k Haasovi

Marcus Ericsson byl v USA potvrzen jako jezdec Sauberu pro příští rok. Někdo z dvojice Gutiérrez, Sutil bude muset švýcarský tým opustit. Nebo možná dokonce oba dva.

Podle některých médií by po boku Ericssona mohl jezdit Giedo van der Garde. Jde především o velké peníze. Do týmu je mají přinést oba. Ericsson už prý složil 12 milionů dolarů a další 4 mají být na účet Sauberu připsány později.

Adrian Sutil by ale teoreticky mohl po roční přestávce zamířit k týmu Haas, který se má na startovním roštu objevit v sezóně 2016.

Haas má dlouhodobě strategii, podle níž by velmi rád angažoval amerického jezdce. Druhou sedačku (nebo možná v prvních letech obě sedačky) by pak měl obsadit některý ze zkušených jezdců.

„Jsme nový tým a nechceme žádné velké riziko,“ říká pro Speed Week šéf Haas F1 Gunter Steiner. „Pokud by tady byl fantastický jezdec z USA pak ano, ale pokud je to nováček bez zkušeností… chceme zkušeného jezdce.“

„Nemám žádné jméno. Pokud by ale Sauber změnil sestavu, pak by Adrian Sutil mohl být na trhu stejně jako jezdci Caterhamu a Marussie.“

Doporučujeme

Články odjinud