Susie Wolffová končí v motorsportu

Susie Wolffová končí v motorsportu

Susie Wolffová ve 32 letech ukončuje svou závodní kariéru. Příští rok ji tak v testech a ani v pátečních trénincích neuvidíme.

Letos během závodního víkendu v Austrálii si Valtteri Bottas poranil záda. Williams v reakci na to povolal do svých řad Adiana Sutila a to přesto, že měl k dispozici Wolffovou, která znala nejen prostředí týmu ale také vůz. Ta pochopila, že je velmi malá šance na sehnání závodní sedačky.

Příští rok by Wolffová mohla jezdit možná i častěji než letos. Bude sice méně předsezónních testů, ale daleko více testů pro Pirelli. Nestane se tak. Manželka Toto Wolffa totiž oznámila konec.

„Dostala jsem se tak blízko a tvrdě jsem bojovala,“ řekla pro Huffington Post. „Ale má intuice mi říká, že je čas jít dál objevovat nové výzvy. Jako pro sportovce je pro mě těžké vědět, kdy přestat, ale tato cesta pro mě skončila.“

Poslední akcí, kde uvidíme Wolffovou jako jezdkyni, bude Závod šampionů, který proběhne od 20. do 21. listopadu v Londýně. Wolffová tam bude ve skotském týmu vedle Davida Coultharda.

Williamsová začala pro Williams pracovat v roce 2012, předtím závodila v DTM.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud