Strollovo angažování by mohlo pomoci budoucnosti GP Kanady

Strollovo angažování by mohlo pomoci budoucnosti GP Kanady

Vstup Lance Strolla do formule 1 v roce 2017 v roli závodního pilota Williamsu by mohl pomoci při zajištění budoucnosti Velké ceny Kanady, říká promotér místního závodu na okruhu v Montrealu.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) v kalendáři F1 pro sezónu 2017 označila závod v Kanadě za provizorní, jelikož rekonstrukce okruhu nebyla hotova včas.

Mezi kanceláří montrealského starosty a Berniem Ecclestonem probíhají jednání, která mají celou záležitost vyřešit. Promotér závodu Francois Dumontier se přitom nechal slyšet, že vstup Strolla do F1 dodá impuls k rychlému vyřešení celé záležitosti.

„Věřím, že v dalších dnech to (obavy o GP Kanady v příštím roce) bude za námi a budeme moci začít s propagací závodu v příštím roce. Možná, že toto (oznámení Lance Strolla) je tím určujícím faktorem,“ řekl Dumontier pro Motorsport.com.

Dumontier rovněž věří, že příchod mladého Kanaďana do formule 1 bude přínosem pro závod v Kanadě také z pohledu návštěvnosti.

„Je to obrovské,“ dodal. „Když jsem sem jel ráno taxíkem z hotelu, říkal jsem si, že toto pro nás může být tak trochu historický moment. Když se podíváte do minulosti naší velké ceny, příští rok budeme slavit 50. výročí, tohle je pro nás velký dar. V roce 1978 jsme měli Gillese (Villeneuvea), v roce 1996 Jacquese (Villeneuvea) a teď máme Lance.“

„Čekání fanoušků je u konce a já z toho mám velkou radost. Jsem si jistý, že budou Lance v jeho prvním roce ve F1 podporovat. On přitom teprve teď oslavil 18. narozeniny, takže si myslíme, že by mohl přivést také mladší diváky.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud