Stroll: Williams nezávodí, pouze přežívá

Stroll: Williams nezávodí, pouze přežívá

Kanaďan v Austrálii dojel předposlední, kolega Sergej Sirotkin kvůli technickým problémům závod nedokončil. Sezona pro britský tým začala hrůzostrašně.

Britská stáj zatím v roce 2018 zůstává daleko za očekáváními. Stroll se v Albert Parku potýkal s problémy s chlazením, které ho omezovaly už v trénincích. V důsledku toho utrpělo nastavení auta a mladý závodník se v monopostu necítil ideálně.

„V současnosti nezávodíme, je to spíš boj o přežití. V prvním kole jel motor ve špatném módu, nešlo to nakopnout. Musel jsem přepustit pozici Estebanu Oconovi, hodně nás to zdrželo.

Pak už jsme se jen trápili kvůli špatné rychlosti. Vůz nespolupracoval, vůbec nebyl vyvážený. Celý závod jsme měli problémy, museli jsme si hlídat teplotu. Musel jsem zvolnit a nejet naplno.

Snažil jsem se jen nějak přežít a dostat vůz přes cílovou čáru. Věděli jsme od začátku víkendu, že budeme mít potíže. Je těžké svést to na jedinou příčinu. Musíme vyřešit spoustu problémů,“ postěžoval si Lance Stroll.

Technický ředitel Williamsu Paddy Lowe souhlasí, že rychlost Strolla v závodě byla mizerná – potíže s přehříváním jsou závažné a tým se bude snažit je neprodleně řešit.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud