Stroll vynechá testy v Bahrajnu. Havaroval při tréninku na kole   | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Stroll vynechá testy v Bahrajnu. Havaroval při tréninku na kole

Kanadský závodník Lance Stroll vynechá předsezonní testy v Bahrajnu poté, co utrpěl zranění při tréninku na kole ve Španělsku. Úvod sezony by však měl stihnout.

Podle tiskového vyjádření týmu Aston Martin, pro který Lance Stroll závodí, nejsou zranění kanadského jezdce vážná a do prvního závodního víkendu v Bahrajnu, jenž startuje 3. března, by měl být fit.

Předsezonní testy, které proběhnou v tomto týdnu od čtvrtka do soboty také v Bahrajnu, však bude muset 24letý závodník vynechat.

„Při tréninku na kole v rámci přípravy na sezonu se mi stala nešťastná nehoda. Jsem odhodlaný vrátit se do auta a těším se na sezonu, která mě s týmem čeká. Mám motivaci se po nehodě dát co nejdříve dohromady,“ uvedl Lance Stroll, patnáctý muž loňské celkové klasifikace mistrovství světa.

Podobnou zkušenost, jako nyní Stroll, prožil před dvěma lety i jeho nový kolega Fernando Alonso. Španěla tehdy srazil automobil a dvojnásobný mistr světa utrpěl zranění čelisti.

V případě, že by se Stroll Velké ceny Bahrajnu nakonec nemohl zúčastnit, mohl by Aston Martin využít jednoho ze svých rezervních jezdců. Těmi jsou bývalý pilot McLarenu Stoffel Vandoorne a úřadující šampion formule 2 Felipe Drugovich.

Doporučujeme

Články odjinud