Stroll se inspiruje Hamiltonem

Stroll se inspiruje Hamiltonem

Pilot Williamsu obdivuje, jak se úřadující mistr světa umí vypořádat s tlakem, který je na něho ze všech stran vyvíjen. Hodlá ho napodobit.

Devatenáctiletý Kanaďan Lance Stroll má za sebou obtížnou debutovou sezonu ve formuli 1. V celkovém pořadí skončil dvanáctý a za veteránem Felipem Massou zaostal o tři body.

„Snažím se zůstat ve své bublině. Všude kolem je spousta hluku a rozptylujících podnětů. Je potřeba, abyste dokázali tato rozptýlení blokovat. Lidi říkají různé věci. Důležité je, abych se věnoval jen své práci.

Věřím, že jsem si místo ve formuli 1 zasloužil. Vyhrál jsem formuli 3, která má vysokou úroveň. Pocházím z prostředí, kde lidi znevažují má vítězství a pomlouvají, když prohrávám. Akceptuji to a vlastně mi to přijde docela legrační.

Loni jsme byli svědky toho, jak dobře Lewis umí bojovat s tlakem. Vettel zaostal, ale Lewis naplnil očekávání. Jeho vůz se neřídil vždy bez problémů. V některých závodech se trápil.

Přesto z auta dokázal dostat maximum a v závodech, kde to bylo potřeba, dokázal bodovat. Byl konzistentní po celý rok. Klobouk dolů. Své úspěchy si plně zaslouží. Je extrémně talentovaný. Kdyby se mi podařilo v kariéře dosáhnout byť jen poloviny toho, co on, byl bych šťastný,“ přiznal Stroll.

Strollovým týmovým kolegou bude v letošním roce Rus Sergej Sirotkin. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud