Stroll počáteční potíže očekával

Stroll počáteční potíže očekával

Kanadský nováček u týmu Williams Lance Stroll očekával svůj slabý start do vůbec první sezóny formule 1 v jeho kariéře. Se svým dosavadním progresem je ale spokojen.

V prvních šesti závodech sezóny 2017 se Strollovi příliš nedařilo. Mladý Kanaďan nedokázal získat ani jeden bod do šampionátu, prohrával se svým týmovým kolegou Felipem Massou a jeho tempo na trati nebylo nikterak oslnivé.

Zlom nastal až v jeho domácí kanadské grad prix, kde rodák z Montrealu získal své první body. V následujícím závodě v ulicích Baku již Lance Stroll po dramatickém závodě dokonce vystoupil na pódium.

„Pokaždé, když se usadím do vozu, tak je co zlepšovat. Jsem ale spokojený s cestou, po které jsem se doposud ubíral,“ řekl pro gpupdate.net osmnáctiletý Kanaďan.

„Pochopitelně mě potkaly i těžké chvíle a dávka smůly. S tím ale v první sezóně musíte počítat a dokázat se přes to přenést. Na druhou stranu jsem zažil i hezké chvíle. Získal jsem svoje první body, následně i své první stupně vítězů. Zatím jsem spokojený, ale i nadále musím zůstat soustředěný.“

Po skončení letní pauzy bude pro Lance Strolla i jeho tým Williams prioritou zapracovat na konzistentnosti výsledků.

„Víme, že konzistentnost je pro nás problém, snažíme se to zlepšit, ale není to lehké. Nejsme tam, kde bychom chtěli být každý víkend. Ne každá trať totiž sedí našemu vozu. Někdy se bez problémů dostaneme do Q3 a někdy zase ani nepostoupíme z Q1,“ postěžoval si Stroll.

„Jsme silní na okruzích s dlouhými rovinkami. Na krátkých tratích jako Monako nebo Red Bull Ring máme naopak problémy udržet krok.“

Před koncem letní přestávky drží Lance Stroll dvanácté místo v pořadí jezdců s průběžným ziskem osmnácti bodů.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud