Stroll: Massa mi vloni nedával žádné rady

Stroll: Massa mi vloni nedával žádné rady

Lance Stroll řekl, že mu nebude chybět Felipe Massa jako týmový kolega ve formuli 1. Během jejich společného působení u Williamsu mu jeho zkušenější týmový kolega podle jeho slov nic nedal.

Massa se po sezóně 2016 loučil s formulí 1, jelikož jezdeckou dvojici Williamsu měli v roce 2017 tvořit Stroll a Valtteri Bottas. Druhý jmenovaný však přestoupil do Mercedesu a Massa si tak o rok svou kariéru ve formuli 1 prodloužil.

V příští sezóně bude týmovým kolegou Strolla nováček Sergej Sirotkin, díky čemuž bude mít Williams nejmladší jezdeckou dvojici ze všech týmů startovního pole.

Strollovi však Massa podle jeho slov nebude jako týmový kolega chybět, když se Kanaďan nikdy nedočkal ze strany zkušenějšího pilota žádných rad pro zisk většího množství zkušeností.

„Nemyslím si, že jsem se od něj v loňském roce dočkal nějakých rad, jakýchkoliv,“ řekl Stroll Autosportu.

„Byl to týmový kolega jako každý jiný. Měl plné ruce práce s tím, aby jel co nejrychleji umí. A já se také snažil jet co nejrychleji dokážu. To bylo celé. Nic víc v tom nebylo. Nevím, proč mají lidé potřebu si myslet, že mi dělal kouče nebo mentora.

Nedělal. On jen dělal svou práci a já dělal svou, a kdo ji odvedl lépe, ten skončil vpředu. Ať je mým týmovým kolegou někdo s patnácti lety zkušeností, nebo někdo s jednoletou zkušeností, můj přístup se nezmění.“

Do Williamsu pro letošní rok přichází také Robert Kubica, který byl vedle Sirotkina dalším z kandidátů na volnou závodní sedačku. Polák, který ve formuli 1 absolvoval 76 startů, bude u Williamsu působit v roli rezervního a vývojového jezdce.

„Robert může představovat velkou pomoc, samozřejmě,“ řekl Stroll. „Felipe byl skvělý z pohledu vývoje podle nových pravidel, a Robert nám rozhodně může pomoci.

Zdá se, že dobře pochopil, jaké byly (při testech v Abú Dhabí) na voze problémy a máme nějakou zpětnou vazbu z Renaultu, za který jel v Maďarsku (v testech). Takže to bylo dobré, myslím, že jej můžeme využít a integrovat do týmu, aby nám pomohl posunout se pořadím vpřed.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud