Stroll je před Monakem pod tlakem

Stroll je před Monakem pod tlakem

Lance Stroll zatím v úvodních pěti závodech nezískal ani jeden bod. Podle Felipeho Massy to pro něj bude v ulicích Monaka složité.

Lance Stroll zatím čeká na své první body ve formuli 1. Felipe Massa naopak bodoval třikrát a jen díky jeho bodům je Williams aktuálně na šestém místě.

Ne vždy ale byla bodová absence Strollovou chybou. V Austrálii mu selhaly brzdy. V Číně se kvalifikoval desátý, ale v prvním kole se potkal s Pérezem. V Bahrajnu kolidoval se Sainzem, který byl stewardy uznám viníkem kolize a penalizován. V Rusku konečně viděl šachovnicový prapor a dojel 11. Ve Španělsku startoval 18. a dojel 16.

Stroll je z různých důvodů pod tlakem, i když od samotného týmu minimálně. Jeho otec totiž přinesl do týmu velké množství finančních prostředků.

V rámci přípravy na F1 Stroll testoval se starším vozem na mnoha okruzích. Ulice Monaka pro něj ale kníže samozřejmě uzavřít nenechal. Mladého Kanaďana tak čeká křest ohněm.

„Myslím, že Monako bude pro všechny obtížné,“ řekl Massa pro Reuters s odkazem na letošní širší vozy. „Pro Lance to bude jeden z nejtěžších okruhů, protože trať nezná.“ 

„Jedna z velmi těžkých věcí pro Lance je obrovský tlak, který je na něj vyvíjen,“ uvedl Paddy Lowe. „Je to jezdec, od kterého se toho hodně očekává od lidí, kteří k němu mají blízko, ale myslím, že ještě mnohem více od těch napříč paddockem. Bylo tam dost pozornosti a otázek, jak se sem dostal a zda si to opravdu zaslouží a podobné věci.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud