Stroll: Formule 1 je o jízdě na horské dráze

Stroll: Formule 1 je o jízdě na horské dráze

Letošní náročná sezóna, kterou prožívá v barvách Williamsu, je podle Lance Strolla součástí "vztahu lásky a nenávisti" ve formuli 1.

Ve své první sezóně formule 1 minulý rok Stroll startoval jednou z první řady a v Ázerbájdžánu získal své první stupně vítězů, když dojel na třetí pozici.

Letos naopak Williams patří k nejhorším týmům startovního pole, Stroll bodoval pouze osmým místem v Baku a jeho nejlepším kvalifikačním výsledkem je jedenácté místo.

Jak řekl pro Motorsport.com, je rád, že ve formuli 1 stále je i přesto, že letos mnoho důvodů k radosti zatím neměl.

„Tento sport je vztah lásky a nenávisti a v těžkých časech musíte ukázat hrdost. Musíte se odrážet od minulosti, vědět, že byly dobré časy a (věřit, že jsou) dobré časy před vámi. Musíte jezdit na horské dráze, o tom je F1,“ řekl Stroll.

„Musíte vždy držet vysokou morálku, zůstat pozitivní a když můžete, odpoutat se od závodní trati, a vrátit se do práce motivovaný a připravený bez ohledu na to, jaká je situace. Tento sport se neustále mění a je to jen o tom tu být a čekat, až přijde vaše chvíle,“ dodal Kanaďan, který je nyní spojován s přestupem do týmu Force India.

Williams se snaží na svůj vůz v průběhu sezóny nasazovat vylepšení. Pro zlepšení stability vozu tým v závodech před letní přestávkou nasadil nové přední a zadní křídlo. Podle Strolla je obtížné hodnotit letošní zlepšení týmu, Kanaďan však věří, že tým z Grove může ve zbývajících závodech sezóny bodovat.

„Po dobrém víkendu častokrát vidíme naději a pak další víkend (je obtížnější). Jako třeba v Rakousku, dostal jsem se do Q2, byli jsme mnohem blíže soupeřům, a dokonce i před některými z nich. Následující víkend na Silverstonu jsme měli problém, který všechny zklamal. Je stále těžké dospět k závěru v tom, jak jsme na tom z pohledu vývoje a kde jsme v porovnání s ostatními. Cílem nyní je mít vyrovnané víkendy a být výše v pořadí. Pak můžeme dospět k závěru, že jdeme správným směrem,“ uzavírá Stroll.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud