Stroll a Magnussen dostali penalizace

Stroll a Magnussen dostali penalizace

Sportovni komisaři, mezi kterými je i Čech Radovan Novák, rozdávali po kvalifikace penalizace i za porušení sportovních pravidel.

Kevin Magnussen dostal penalizaci odsunu o tři místa a 1 trestný bod. Celkem má 8 trestných bodů. Podle stewardů ve 12. a 13. zatáčce v první části kvalifikace zdržel Sergia Péreze.

Mexičana to poté ovlivnilo i v dalších částech. Musel nasadit ještě jednu sadu pneumatik, takže pro třetí část mu zůstala jen jedna a skončil 10.

„Neudělal to schválně, ale jemu nebo Haasu se to stává docela často,“ řekl Pérez. „Myslím, že je to něco, v čem se musí zlepšit.“

Magnussen se hned omlouval a po kvalifikaci už tušil, že ho trest nemine. „Bylo mi řečeno, že je v out lapu, takže jsem ho nepouštěl. Chápu, že je nahněvaný,“ uvedl Magnussen pro Sky.

Stroll potrestán za incident s Grosjeanem

Stewardi trestali také Lance Strolla. Kanaďan dostal rovně penalizaci odsunu o tři místa a svůj vůbec první trestný bod. Stroll a Grosjean se málem srazili mezi 19. a 20. zatáčkou. Podle sportovních komisařů se s ohledem na vysoké rychlosti v dané části okruhu jednalo o nebezpečnou situaci. 

Way to test Romain’s reactions 😮 . #F1 #Formula1 #USGP #RomainGrosjean #LanceStroll

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1),

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud