Středu pole se přiblížíme, věří Caterham

Středu pole se přiblížíme, věří Caterham

Navzdory těžkému začátku sezóny chce Caterham pokračovat v nasazování nových dílů v téměř každém závodě a je přesvědčený, že se zlepší.

Rozpočet Caterhamu je jeden z nejmenších ve startovním poli, a tak žádné velké skoky od týmu očekávat nelze, zvlášť ne při stabilních pravidlech.

"Naše infrastruktura a zdroje nám neumožňují změnit některé základní a strukturální charakteristiky šasi, které bylo navrženo v roce 2011, se kterým jsme závodili v roce 2012 a se kterým pokračujeme v roce 2013," vysvětloval šéf týmu Cyril Abiteboul oficiálním stránkám soutěže.

"Ale jak jsme viděli v Bahrajnu, Španělsku a Monaku, když se soustředíme na klíčové diferenciační prvky výkonnosti vozu - na aerodynamiku - jsou tu letos jasná znamení zlepšení. Tato pragmatická strategie nám umožňuje vyvážit zdroje pro práci na zlepšování v roce 2013 a na projektu 2014. Ale máme plán a věříme, že se z dlouhodobého hlediska vyplatí."

Součástí tohoto plánu je neodepisovat letošní auto a dál ho vyvíjet. "Nebudu předpovídat, jak na tom budeme za šest závodů nebo na konci roku, ale letos budeme nasazovat nové díly téměř v každém závodě, takže děláme, co můžeme, abychom dál bojovali a učili se o sobě," uvedl Abiteboul.

Caterhamu při tom zůstávají dva hlavní cíle. Tím prvním je zisk prvního bodu. "Asi se to stane v závodě, ve kterém to budeme očekávat nejméně, ale ve kterém si to také nejvíce zasloužíme."

Tím druhým je přiblížit si týmům vpředu. "Pravda prostě je, že bylo od začátku zřejmé, že rok 2013 pro nás bude těžký. Ale věříme, že dokážeme to, co chceme od začátku roku, což je jasný a pozitivní trend směrem ke snížení ztráty na střed pole," dodal šéf malajsijské stáje.

Doporučujeme

Články odjinud