Středa v Abú Zabí: Mladíci pokračovali v přípravách týmů na rok 2012

Středa v Abú Zabí: Mladíci pokračovali v přípravách týmů na rok 2012

Druhý den testů na Yas Marině přinesl debut Jana Charouze u HRT. Jezdci většinou pracovali na pneumatikách Pirelli 2012 a na dílech pro monoposty 2012.

Red Bull Racing
Vergne udržel ve středu prvenství, ale práci neměl jednoduchou. "Dopoledne jsme měli rozhozené kvůli problémům se senzory, které narušily náš program, a odpoledne jsme ztratili další čas kvůli potížím s KERS," vysvětloval šéfinženýr Ian Morgan. "Ty problémy jsou teď vyřešeny. Alespoň jsme odjeli nějaká kola a získali užitečná data, snad to bude zítra lepší." Vergne bude jezdit i ve čtvrtek.

Ferrari
Bianchi se druhý den testů soustředil na nové díly související s řízením práce motoru a na nové pneumatiky Pirelli. "Dokázal jsem najet hodně kilometrů, takže jsme zvládli plánovaný program. Zároveň jsem zlepšil svůj včerejší čas. Pro tým to byla cenná práce, protože jsme nasbírali hodně dat, která budou důležitá pro vývoj vozu 2012." Bianchi bude jezdit i poslední den.

V úterý pracovalo Ferrari na dvou frontách, s vozem F60 (2009) jezdili ve Vallelunze Sergio Campana a Michael Lewis.

McLaren
Pro stáj z Wokingu jezdil druhý den jen Gary Paffett, jehož primárním úkolem byla práce na pneumatikách. Tým vyzkoušel také několik nových dílů určených pro nové auto. Britského jezdce na kratší chvíli zastavily problémy s tlakem paliva. Testy zítra uzavře Turvey.

Williams
Valtteri Bottas dokončil svoji testovací práci, věnoval se především pneumatikám Pirelli. Menší problémy chvíli působila elektronika. Testy za Williams zakončí ve čtvrtek Mirko Bortolotti.

Force India
Maxe Chiltona, jenž bude znovu jezdit zítra, vystřídal ve voze Johnny Cecotto junior. Venezuelan si nejdříve zvykal na vůz, odpoledne pracoval na pneumatikách. Ze své premiéry ve formuli 1 byl nadšený. "Úžasný, to je jediné slovo, kterým se dá dnešek popsat," komentoval. "Všechno bylo neuvěřitelné od chvíle, kdy jsem opustil boxy ve svém prvním kole."

Sauber
Pro švýcarský tým znovu jezdil záložní jezdec Esteban Gutierrez. Hlavním úkolem bylo porovnávání pneumatik Pirelli. Ztráta tlaku v hydraulickém systému Mexičana zastavila na 20 minut. Gutierrez bude ve voze i poslední den.

Mercedes
V práci u Mercedesu pokračoval Sam Bird. Zaměřil se pneumatiky, dopoledne je testoval v krátkých jízdách, odpoledne v dlouhých. Bird bude jezdit i ve čtvrtek.

Renault
U Renaultu měl dnes premiéru Kevin Korjus. Osmnáctiletý Estonec nebyl spokojený se svým časem na kolo a věří, že by dokázal být rychlejší. Nejtěžší mu ve formuli 1 přišlo brzdění.

Lotus
Luiz Razia se kromě pneumatik věnoval také práci na tlumičích, ověřoval data ze simulací z továrny. Odpoledne měl v plánu absolvovat jízdu s co nejlepšími časy, ale jeho pokus mu přerušily červené vlajky.

Toro Rosso
S vozem STR-6 jezdil ve středu Kevin Ceccon a tým měl podobný program jako v úterý. Dopoledne pracoval na nových aerodynamických dílech, odpoledne na pneumatikách. Ceccon navíc absolvoval závodní simulaci. "Mám pocit, že jsem se za jeden den testů s vozem formule 1 naučil víc než za několik dní v jiných vozech," řekl Ceccon, který bude pokračovat i ve čtvrtek.

HRT
Pro španělský tým jezdil Jan Charouz, zítra bude pokračovat u Renaultu, více zde.

Virgin
Charles Pic ve středu pokračoval v učení se coby nový závodní pilot ruské stáje. K testování dostal nové díly určené pro rok 2012 a pneumatiky Pirelli 2012. Virgin zároveň zkoušel různá nastavení aerodynamiky pro poslední závod v Brazílii. Dopoledne Francouze zradil motor a tým mu ho musel vyměnit. Kvůli tomu nestihl naplánovaný program, takže bude jezdit i zítra dopoledne a Robert Wickens ho vystřídá až odpoledne.

Doporučujeme

Články odjinud