Střed pole? Už je to jen pole, říká Budkowski  | Foto: Getty Images / Joe Portlock

Foto: Getty Images / Joe Portlock

Střed pole? Už je to jen pole, říká Budkowski

Týmy mají za sebou třídenní předsezónní testy. Je však obtížné říct, jaké je rozložení sil. Možná je to ještě těžší než v předešlých letech.

Výkonný ředitel Alpine Marcin Budkowski přiznal, že se stratégové týmu snaží dát dohromady odhady množství paliva, pneumatiky a vše ostatní, aby prozkoumali formu soupeřů a odhadli, jak na tom modré monoposty jsou. Je to ale těžké.

Budkowski tak vyvozuje alespoň obecný závěr – rozložení sil bude letos ještě těsnější než vloni. Dokonce tak, že zaniká pojem střed pole. Pokud totiž chcete mít střed pole, potřebujete silný tým nebo týmy, pak střed a následně také týmy, kterým se až tak nedaří a na střed pole ztrácí. 

„Myslím, že už to není střed startovního pole, ale ve skutečnosti je to startovní pole,“ řekl.

„Stále očekáváme Mercedes vpředu. Je zřejmé, že měli několik problémů a na začátku testu jezdili trochu těžší. Očekáváme, že Red Bull bude silný.“

„Ale za nimi je to opravdu pole a je těžké říci, kde jsme v této oblasti. Očekávám, že tam bude konkurence. McLaren vypadá dobře a rychle. Aston Martin, když skutečně jede, vypadá docela rychle. Zbytek opravdu nevím.“

Doporučujeme

Články odjinud