Střed pole: Sauber potvrzuje dobrou formu

Střed pole: Sauber potvrzuje dobrou formu

Do první desítky v kvalifikaci dokázali postoupit pouze oba piloti švýcarského týmu. Dokonce předstihli i pilota Lotusu Kimiho Räikkönena.

Sauber

Nico Hülkenberg (8.): "Dnešek se vážně povedl. V Q1 a Q2 to šlapalo jako hodinky a mé kolo v Q3 také nebylo špatné, nicméně z nějakého důvodu to bylo trochu složitější. Na svůj čas z druhé části kvalifikace jsem ztratil čtyři desetiny a přilnavost už nebyla tak dobrá. Start ze sedmé pozice (po penalizaci Webbera - pozn. redakce) je pozitivní a můžeme se těšit na závod. Auto se při jízdě na delší vzdálenosti chová dobře a věřím, že zítra svou pozici dokážeme udržet. Jezdit tu je vážně zábava, ale nesmíme zapomínat, že před sebou máme silné soupeře a že za námi startuje McLaren."

Esteban Gutiérrez (9.): "Komunikace dnes fungovala báječně, a tak bych chtěl týmu moc poděkovat. Podařilo se mi zlepšit se v kvalifikacích. Jakmile oba vozy fungují na podobné úrovni, můžete na sebe vytvořit větší tlak. Je to poprvé, co jsem měl možnost na této trati jet, takže je skvělé získat takový výsledek. Je to podruhé za sebou, co se mi kvalifikace takto vydařila, a rozhodně je to dobrý pocit. Na zlepšení jsem hodně pracoval. Závod bude jistě zajímavý. Teploty trati se v Q3 změnily, a tak jsem měl pár problémů s vyvážením vozu a přilnavostí na předních gumách. Zítra by to mělo být podobné jako dnes, takže to musíme vzít v potaz, abychom mohli zajet konzistentní závod."

Force India

Adrian Sutil (14.): "Nakonec jsme měli k postupu do první desítky velmi blízko. Chyběla pouze desetina a půl, což jen ukazuje, jak to dnes bylo vyrovnané. Po celý víkend jsme hodně pracovali na nastavení a nakonec jsem s ním byl spokojen, ale měřené kolo jsem musel odjet na hraně. I ze čtrnácté pozice máme šanci na zisk bodů, stejně jako to bylo v Singapuru. Zdá se, že mnoho vozů má podobnou rychlost, takže bychom mohli zataktizovat, zkusit něco jiného a otevřít si tak nové možnosti."

Paul di Resta (15.): "Poslední závody ukázaly, že kámen úrazu u nás tkví v jízdě s lehkým vozem. Nemáme vůz optimalizovaný pro kvalifikaci. Spíše jsme se soustředili na závodní rychlost, stejně jako v Singapuru. Snad se nám to zítra vyplatí, jelikož opotřebení pneumatik a delší jízdy vypadaly v trénincích dost dobře. Máme slušné auto pro závod, možná lepší, než mají někteří soupeři kolem nás, a tak jsou cílem body. Budu startovat na čisté straně roštu, což je významná výhoda. Pokud se nám start vydaří, budou naše šance slušné."

Scuderia Toro Rosso

Daniel Ricciardo (13.): "S výslednou pozicí vážně nejsem spokojený, a když se podíváme, jak malé byly rozestupy, musíme být rozčarováni dvojnásob. Líbilo by se mi, kdybych mohl ve voze strávit celou hodinu. Oproti včerejšku se nám sice podařilo vůz vylepšit, ale očividně to nebylo o moc. Nyní se musíme soustředit na závod. Jediné pozitivum, které si z dneška můžeme odnést, je to, že máme o sadu superměkkých pneumatik více. Snad toho dokážeme využít a rvát se o body."

Jean-Éric Vergne (16.): "Už od včerejška se nám nedaří vůz nastavit tak, jak bychom chtěli. Díky dobré práci týmu ale byl vůz dnes odpoledne v nejlepší formě z dosavadního průběhu víkendu. Jelikož se ale zlepšily i ostatní týmy, neodrazil se náš progres ve výsledkové listině. Co se závodu týče, měli bychom mít možnost začínat každý stint na čerstvé sadě, což by mohlo pomoci. Obvykle jsem optimistou, ale myslím si, že body zítra budou těžké. Udělám ale co budu moci, a uvidíme, jetli se nám třeba nepodaří vyšplhat až do první desítky."

Williams

Valtteri Bottas (17.): "Odjel jsem dobré kolo, ale bohužel jsme neměli dost rychlé auto k tomu, abychom postoupili do Q2. V mé poslední jízdě nemělo auto žádnou přilnavost. Tým je pochopitelně zklamaný. Pokusím se pomoci, abychom vůz přes noc dali aspoň trochu do pořádku a v závodě se snad dokážeme posunout dopředu."

Pastor Maldonado (18.): "V posledním sektoru jsem se dostal do provozu, což mě v posledním měřeném kole stálo trochu času. Na postup do druhé části jsme ale zkrátka neměli rychlost. Problémy máme i s přilnavostí. Jízdy na delší vzdálenost vypadají už lépe. Je to pozitivum, na které se musíme s ohledem na závod upnout. Uděláme všecho pro to, abychom se zlepšili."

 

Doporučujeme

Články odjinud