Střed pole: S pořadím zamíchala diskvalifikace Sauberu

Střed pole: S pořadím zamíchala diskvalifikace Sauberu

Po diskvalifikaci jezdců Sauberu se na osmé místo posunul Sébastien Buemi z týmu Toro Rosso a do bodované desítky se vešly i vozy Force India. Williams vyšel bodově naprázdno.

Toro Rosso
Stáj z Faenzy si původně zásluhou desátého Sébastiena Buemiho připsala jeden bod. Nakonec se Švýcar díky diskvalifikaci obou sauberů posunul dokonce na osmé místo. "Není to špatné. Škoda, že jsme měli s týmovým kolegou v první zatáčce kontakt. Není to poprvé, co k tomu došlo, popovídáme si o tom, až se podívám na záznam incidentu," uvedl Švýcar, který v závěru podlehl Massovi. "Byl v té době mnohem rychlejší, ale pořád jsem s výsledkem spokojen. Jsme určitě konkurenceschopnější než loni." Jaime Alguersuari dokončil závod jako třináctý, posunul se tedy na jedenácté místo. Po dobrém startu se ve druhé zatáčce dostal do kolize se Schumacherem. "Michael říznul zatáčku, byl na vnějšku, já na vnitřku. Výsledkem je, že se dotkl mého předního křídla. Musel jsem si ho zajet vyměnit. Nemohl se mi vyhnout, byl jsem uprostřed zatáčky," vysvětloval Španěl, který byl jinak s fungováním vozu spokojen. "Zahájili jsme sezonu správnou nohou a na tom musíme stavět," dodal Franz Tost.

Force India
Oba piloti týmu Vidžaje Mallaji dojeli těsně za body, ale po diskvalifikaci hinwillských vozů se posunuli na body. Devátý Adrian Sutil nepovažuje závod za špatný. "Z šestnáctého místa to není lehké. Start byl dobrý, v první zatáčce bylo opět hodně aut, ale podařilo se mi o pár míst posunout. Výkonnost vozu byla dobrá, škoda, že jsme neprojeli cílem mezi prvními deseti, doufáme, že se nám to podaří v Malajsii," přeje si. Nováček Paul di Resta skončil nakonec desátý. Na začátku bojoval s Kobajašim, ale klesl za jeden z vozů Toro Rosso. "Trochu jsme ztráceli, ale doufejme, že před Malajsií zjistíme proč. Chystáme nějaké úpravy," slibujeme Skot. Oba piloti jeli rozdílné strategie a v závěru šetřili palivo. "Celkově jsem poměrně spokojen," dodal di Resta. Výkonný ředitel Otmar Szafnauer pochválil Sutila za posun oproti startovní pozici a di Restu za plynulý přechod do F1. "Výsledek ukazuje, že vůz je spolehlivý. Teď musíme zapracovat na závodním tempu, abychom pravidelně bojovali o body," přiznal.

Williams
Žádný pilot týmu z Grove dnes na Albert Parku nedojel do cíle. Rubens Barrichello se na začátku podíval mimo trať, pak se ale dostal do rytmu a předjel několik soupeřů, než narazil do Rosberga. "Neplánoval jsem ho v té chvíli předjíždět. Bránil jsem se před Kobajašim. Myslím, že jeden z nás měl přilnavost, druhý ne a měli jsme různé brzdné body. Rosberg zabrzdil dříve a než jsem mohl zastavit, byl už uprostřed zatáčky" litoval Brazilec, který si jinak pochvaloval konkurenceschopnost svého vozu. Pro Pastora Maldonada skončil první závod F1 v kariéře už v devátém kole. "Nevíme přesně, co se s autem stalo. Podíváme se na problém s našimi inženýry. Vůz bez jakéhokoliv varování najednou zastavil," divil se Venezuelan. "Start byl skvělý. V prvních dvou zatáčkách nastalo několik dramatických momentů, ale zvládl jsem je a uklidnil se. Všechno se zdálo být dobré a pak to přišlo." Podle techického ředitele Sama Michaela se na obou vozech porouchala převodovka.

Doporučujeme

Články odjinud